Grădiniţa nr. 6 din Timişoara, reabilitată termic

Primăria Timișoara anunţă derularea unui program de investiții pentru reabilitarea energetică de creșe, grădinițe și școli. În perioada următoare încep lucrările de reabilitare la Grădinița cu Program Prelungit nr. 6.

 

Zilele acestea a fost trimis în Consiliul Local Timişoara un proiect de hotărâre (care poate fi consultat aici) pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a devizului general pentru reabilitarea termică a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 6. Imobilul cu un etaj și pod se află pe un teren în suprafaţă de aproape 1800 mp și are o suprafaţă construită 710 mp. Accesul principal se face din str. Ismail, iar cel secundar se face din str. Brumărele.

Conform proiectul urmează a fi realizate următoarele lucrări:

  1. consolidarea clădirii cu tencuieli armate cu plasă sudată pe o faţă a pereţilor exteriori;
  2. îmbunătăţirea izolaţiei termice a clădirii;
  3. izolarea cu vată bazaltică rigidă a plăcii peste etaj şi a plăcii peste parter, peste care se va monta duşumea din lemn;
  4. reparaţii la faţade, soclu şi trotuare, repararea plăcii de beton de la nivelul balconului de acces şi refacerea acesteia;
  5. demolarea şi refacerea în totalitate a scării metalice şi montarea a două copertine la intrări;
  6. înlocuirea centralelor termice cu centrale pe gaz în condensare, cu randament ridicat, montarea instalaţiilor de reglaj termic pe zone încălzite şi perioadă de utilizare;
  7. modernizarea instalaţiilor sanitare, a instalaţiei de iluminat, prin montarea de corpuri de iluminat cu senzori în spaţiile comune;
  8. reabilitarea construcţiei şi aducerea sa într-o stare ce respectă normativele în vigoare referitoare la rezistenţă şi stabilitate, securitate la incendiu, igienă şi sănătate, protecţia mediului şi protecţia împotriva zgomotului.

„Se urmărește creșterea eficienței energetice a clădirii, îmbunătățirea condițiilor de confort termic interior, reducerea pierderilor de căldură și a consumurilor energetice, reducerea costurilor pentru încălzire și apă caldă, reducerea emisiilor poluante”, transmit reprezentanţii Primăriei.

Valoarea totală estimată a investiţiei conform devizului general este de peste 2,77 milioane de lei fără TVA. Durata de realizare a investiției este de 12 luni.

Serviciile de proiectare, auditul energetic, documentația de avizare a lucrării de investiții și proiectul tehnic au fost realizate de SC Hentza Business SRL.

 

Print Friendly, PDF & Email