În premieră la Timişoara, o grădiniţă şi o şcoală cu predare în engleză, după curriculum britanic (P)

Instituţia privată de învăţământ Wendy Kids, din Timişoara, cu experienţă de aproximativ 10 ani în domeniu, va deschide în ansamblul mixt Openville, în premieră la Timişoara, prima grădiniţă şi prima şcoală cu predare exclusiv în limba engleză, unde elevii vor studia după curriculum britanic.

 

În martie 2019, Wendy Kids va inaugura o grădiniţă, urmând ca, în luna septembrie a anului viitor să funcţioneze şi o şcoală primară.

Venim pe piaţă cu un concept nou, prin care părinţii, copiii şi profesorii îşi vor desfăşura activitatea după curriculum britanic. Unitatea noastră de învățământ a început demersurile pentru obţinerea autorizaţiilor din partea Ministerului Educaţiei Naţionale, Cambridge Assessment şi COBIS, pentru a putea oferi o educaţie specifică sistemului din Marea Britanie şi pentru a parcurge curriculum-ul de tip Cambridge”, a declarat Carmen Sporea, fondatoarea Grădiniţei şi Şcolii Primare „Wendy Kids”.

Wendy Kids va ocupa o suprafaţă de 1.000 mp şi va fi situată într-un spaţiu special creat pe terasa Iulius Mall Timişoara, parte componentă a ansamblului mixt Openville. Instituţia de învăţământ va dispune de opt săli de clasă spaţioase, laborator de ştiinţe, sală de sport, sală multifuncţională pentru activităţi artistice, sală de mese şi cabinet medical. Curtea exterioară va avea o suprafaţă de 385 mp şi va fi special amenajată pentru copii, oferindu-le micuților posibilitatea recreerii și avantajul de a desfășura activități în aer liber.

Unitatea de învăţământ va beneficia de mobilier modern, atât în interior, cât şi în exterior. Sălile de clasă vor fi dotate cu mobilier ergonomic, laptop-uri, table interactive, proiector şi alte mijloace moderne, pentru a facilita procesul de învăţare. Totodată, fiecare copil va avea dulapul lui pentru depozitarea hainelor şi a pantofilor, într-un spațiu special amenjat.

Colectivele vor fi de maximum 15 elevi, astfel încât fiecare copil să beneficieze de întreaga atenţie a cadrelor didactice, care vor avea calificările necesare pentru predarea într-un sistem britanic.

Înscrierile pentru Grădiniţa Wendy Kids din ansamblul Openville se vor desfăşura în perioada decembrie 2018 – februarie 2019, iar grupele de copii vor fi formate după criteriul vârstei, conform nivelelor din învățamântul preșcolar britanic, mai precis 2 – 5 ani. Înscrierile pentru ciclul primar vor avea loc între lunile februarie – aprilie 2019, iar clasele pe vârste se vor constitui conform învățamântul primar britanic, respectiv 5-11 ani.

Prima grădiniţa Wendy Kids din Timişoara a fost înfiiţată în anul 2009, cu clase de predare intensiv în limba engleză sau germană. Din 2014, conceptul a fost extins şi pentru o şcoală primară particulară. Ambele unităţi sunt autorizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, iar recent au fost demarate procedurile pentru extinderea proiectului şi pentru învăţământul gimnazial, începând cu anul şcolar 2019-2020.

Openville Timişoara, cel mai mare pol de business, retail şi entertainment din vestul României, va fi inaugurat în trimestrul patru al acestui an, odată cu finalizarea primei etape de dezvoltare. Openville va include 47.000 mp de adiţionali de retail, 50.000 mp de spaţii office în operare şi alţi 52.000 mp în construcţie şi un parc creat integral.

După cele două clădiri de birouri finalizate în 2017, în Openville Timişoara se lucrează la alte două imobile, la noile spaţii de retail, la o parcare subterană cu peste 580 de locuri şi la tunelul auto care va fluidiza traficul din întregul areal.

Proiectul mixt Openville este realizat de companiile Iulius şi Atterbury Europe, reprezentând o investiţie estimată la peste 220 milioane de euro.

 

Print Friendly, PDF & Email