Simona Fiț, director interimar la Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara

Foto: Primăria Timișoara

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, instituție cu rol esențial în contextul titlului de Capitală Europeană a Culturii, dar și pentru sprijinirea sectorului cultural, devine funcțional, anunță Municipalitatea Simona Fiț, consilier al primarului, a fost numită director interimar al Centrului.

 

Simona Fiț va deține această funcție până la ocuparea prin concurs a postului de director al Centrului de Proiecte; concursul este în derulare în momentul de față și se va finaliza în cursul lunii mai, anunță Primăria Timișoara.

Numirea unui director interimar, permisă de lege doar din rândul aparatului administrativ, este necesară pentru accelerarea pașilor privind operaționalizarea Centrului de Proiecte, în vederea lansării mai devreme decât în alți ani a apelurilor de finanțări nerambursabile, transmit oficialii Municipalității: „În acest context, prioritar pentru Timișoara din punctul de vedere al apelurilor de finanțare nerambursabilă este domeniul culturii, atât sub aspectul impactului pandemiei asupra sectorului cultural local, cât și din perspectiva nevoii de a facilita dezvoltarea și consolidarea acestui sector până în 2023, anul în care Timișoara deține titlul de Capitală Europeană a Culturii.”

În perioada imediat următoare, mai spun oficialii Primăriei, directorul interimar al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara va avea următoarele sarcini:

  1. finalizarea procesului de consultare publică privind regulamentul de accesare a finanțărilor nerambursabile și a priorităților acestui prim apel printr-o ultimă discuție online cu sectorul cultural, care va avea loc în data de 21 aprilie;
  2. oadoptarea Regulamentului privind finanțarea nerambursabilă de la bugetul local al municipiului Timișoara a programelor, proiectelor și acțiunilor culturale;
  3. lansarea unui prim apel de programe, proiecte și acțiuni, cu termen de depunere de 30 de zile;
  4. finalizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de director, contabil-șef, juridic, expert;
  5. elaborarea  instrumentelor optime de finanțare a programului cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, inclusiv prin organizarea, în prima jumătate a lunii mai, a unei consultări cu sectorul cultural pe problematica specifică a finanțării acestui program.

Propunerea finală a Regulamentului pentru acest prim apel va fi făcută publică luni, 19 aprilie, la https://www.primariatm.ro/cultura/consultare-publica/.

 

Print Friendly, PDF & Email