Studenții Universității de Vest din Timișoara pot aplica, timp de o lună, pentru o mobilitate Erasmus+ de studii și/sau de practică, respectiv o mobilitate de studiu prin Programul de Educaţie, Burse, Ucenicie şi Antreprenoriatul Tinerilor 2014 – 2021 (SEE), la instituțiile partenere din străinătate.
Programul de Educaţie, Burse, Ucenicie şi Antreprenoriatul Tinerilor 2014-2021 (SEE) are ca scop îmbunătăţirea calităţii şi relevanţei educaţiei şi formării, mobilitatea de învăţare a studenţilor între ţările donatoare şi ţările beneficiare, cooperarea şi parteneriatele între educaţie şi piaţa muncii precum și dezvoltarea profesională.
Luna martie marchează la UVT perioada dedicată promovării mobilităților studențești. Studenții vor avea parte de activități diverse, de la prezentarea oportunităților de studii și practică, discuții cu foștii participanți la mobilități până la vizionare de video-uri despre experiențele academice internaționale.
Perioada de aplicații pentru mobilități internaționale este deschisă în intervalul 24 februarie-13 martie. Studenții pot aplica pentru mobilități de studii sau de practică la instituțiile partenere din spațiul european. Ca o noutate, pentru mobilitățile Erasmus+ de studii, studenții UVT au la dispoziție și câteva destinații inedite din afara Europei, precum Rusia, Africa de Sud, Mexic, Maroc, etc. Pe durata mobilității, participanții vor beneficia de un grant lunar cuprins între 520 și 700 de euro (pentru mobilitățile de studii) sau între 670 și 720 de euro (pentru mobilitățile de practică), în funcție de țara în care are loc mobilitatea.
Rezultatele obținute pe durata mobilității sunt recunoscute și echivalate. O experiență de studii poate să dureze un semestru sau un an universitar, iar o experiență de practică trebuie să aibă o durată de minimum două luni.
„De peste 30 de ani programul Erasmus le oferă studenților ocazia să beneficieze de o experiență internațională pe durata studiilor universitare. Astfel, ”să pleci cu Erasmus” a devenit o practică frecventă pentru studenții din universitățile europene. Bugetele dedicate acestor mobilități studențești europene este semnificativ, astfel că această practică a cooperării paneuropene studențești devine o componentă a pregătirii universitare pentru tot mai mulți dintre studenții UVT. Îi încurajăm pe studenții înscriși la UVT în toate programele de studiu să caute mobilitatea Erasmus pe care o consideră cea mai avantajoasă și să aplice fără reținere pentru a se califica la busa dorită, este o șansă în plus pentru viitorul lor”, declară rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.
Ultimele comentarii