Burse pentru cei mai buni doctoranzi ai Universității de Vest din Timişoara

30 dintre doctoranzii Universității de Vest din Timişoara au primit burse în valoare totală de 90.000 de lei. În competiție s-au înscris peste 120 de cercetători din diferite domenii de studii doctorale (matematică, fizică, informatică, chimie, sociologie, psihologie, economie, filologie, muzică, teatru etc).

 

Resursele alocate burselor de cercetare provin din implementarea proiectului Cercetare de excelență în UVT prin susținerea și dezvoltarea centrelor de cercetare ale universității, coordonat de conf. dr. Mădălin Bunoiu (foto), prorector al Universității de vest din Timişoara.

„Aceste burse sunt menite, în primul rând, să marcheze simbolic recunoașterea preocupărilor pentru activitatea de cercetare și totodată vor facilita accesul acestora la surse de documentare, precum și la conferințe de calitate, oferindu-le oportunitatea de diseminare eficientă a rezultatelor pe care le au în cercetările lor”, declară director Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat al UVT, prof. dr. Otilia Hedeșan.

Rectorul UVT, prof. dr. Marilen Pirtea, spune că susținerea performanței este o preocupare constantă a UVT: „Continuăm să investim în cercetare. De data aceasta, vizați sunt cei aflați la început de drum, la nivel de studii doctorale. Știm cât de greu și de costisitor poate fi să ai acces la cele mai noi surse de documentare și instrumente de perfecționare. Astfel, le acordăm celor mai buni dintre ei un impuls binemeritat prin astfel de burse.”

Print Friendly, PDF & Email