Sancţiuni după 45 de ani de parcare într-o fostă staţie RATT dezafectată

Reprezentanţii unei asociaţii de proprietari de pe bulevardul Cetăţii sesizează că au primit sancţiuni de la Poliţia Locală pentru parcarea într-o alveolă, în care se parchează de 45 de ani…

 

Autocolante pe parbrize, după patru decenii de parcare în acelaşi loc

Eliminarea taxei de mediu pentru maşinile second-hand a dus şi în Timişoara la dublarea înmatriculărilor, iar lipsa locurilor suficiente de parcare a început să se resimtă tot mai acut. Poate, şi în această idee s-au înăsprit sancţiunile pentru parcări necorespunzătoare, direct proporţional cu încercările de a parca în disperare de cauză.

Reprezentanţii unei asociaţii de proprietari de pe bulevardul Cetăţii nr. 48 ne-au sesizat că s-au trezit cu amenzi şi avertismente, pentru parcare ilegală, deşi în locul acela parchează din anii 1973-1974, după dezafectarea unei staţii de autobuz din dreptul blocului. „Această parcare rezultată dintr-o fostă staţie de autobuz funcţionează de la introducerea liniilor de tramvai pe stradă, deci cel puţin din anul 1973 fiind folosită de aproape 45 de ani de toţi locuitorii din zonă”, se arată în petiţiile unor locatari.

În plus, spun ei, alveola nu are niciun marcaj de circulaţie care să interzică staţionarea sau să indice vreo altă obligaţie, este în afara părţii carosabile şi nici nu ajută şi nici nu încurcă traficul pe cele doua benzi pe sens, fiind suficient de încăpătoare ca să intre aproximativ 15 autovehicule în ea.

O parte dintre cei vizaţi au făcut petiţii şi la Poliţia Locală, şi la Primărie, solicitând nesancţionarea nici unuia dintre proprietarii sau utilizatorii de autoturisme sancţionaţi sau înştiinţaţi că urmează să fie amendaţi.

Unii spun că în urma controalelor făcute inclusiv de Poliţia Locală, pentru prevenirea parcării necorespunzătoare pe bulevardul Cetăţii, au fost asiguraţi că autoturismele parcate în alveola aferentă staţiei dezafectate nu sunt vizate de acţiunile lor, nefiind pe partea carosabila, semnul „Oprirea interzisă” acţionând doar pe suprafaţa şoselei.

 

Se aşteaptă avizul Comisiei de Circulaţie

Sesizată de TIMPOLIS cu privire la această situaţie, Poliţia Locală Timişoara confirmă că au fost întocmite procese-verbale de constatare a contravenţiei, ca urmare a unor sesizări primite de la cetăţeni care au reclamat faptul că unii conducători auto nu au respectat indicatorul „Oprire interzisă” şi au parcat autovehiculele astfel încât au obstrucţionat vizibilitatea la trecerea de pietoni din zonă.

„În ceea ce priveşte folosirea locaţiei ca parcare, s-a discutat cu locatarii din zonă şi cu reprezentanţii acestora – asociaţii de proprietari, care au luat la cunoştinţă despre semnalizarea rutieră, precum şi de faptul că, pentru amenajarea unei parcări şi dezafectarea unui indicator rutier, este nevoie de avizul Comisiei de Circulaţie din cadrul Primăriei Timişoara, pe care urmează să îl solicite”, menţionează reprezentanţii Poliţiei Locale.

Print Friendly, PDF & Email