„Când mintea nu e trează, viața nu contează”

La Timișoara a fost lansată o campanie pentru conștientiz area riscurilor şi consecinţelor nocive ale consumului şi traficului de stupefiante

nu-drogurilorAzi, de Ziua internațională împotriva consumului și traficului ilicit de droguri, și la Timișoara este tras un semnal de alarmă cu privire la riscurile şi consecinţele nocive ale consumului şi traficului de stupefiante.

 

Agenţia Naţională Antidrog organizează azi, în toată țara, o serie de activităţi de informare, conştientizare şi educare a populaţiei cu privire la problematica drogurilor în România. Evenimentul marchează Ziua internaţională împotriva consumului şi traficului ilicit de droguri, stabilită în 26 iunie. Specialiştii antidrog vor astfel să tragă un semnal de alarmă cu privire la riscurile şi consecinţele nocive ale consumului şi traficului de stupefiante.

La Timișoara, reprezentanți ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog au lansat azi campania „Când mintea nu e trează, viața nu contează”, un eveniment organizat în parteneriat cu Asociația Club Rotary Cetate Timișoara, Inspectoratul Județean de Poliție Timiș și Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara.

Tot azi, de la ora 15 la ora 19, la intrarea principală din Parcul Copiilor copii și părinți vor primi materiale de informare şi vor fi implicaţi direct în acţiunile derulate de voluntarii antidrog, prin intermediul mesajelor cu conţinut antidrog şi al dezbaterilor pe teme corelate cu uzul, abuzul şi traficul de droguri.

Agenţia Naţională Antidrog, prin centrele sale de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, va desfăşura, în toată ţara, acest gen de activităţi, în parcurile şi pieţele centrale ale municipiilor reşedinţă de judeţ.

Din 1987, Ziua internaţională împotriva consumului şi traficului ilicit de droguri, este marcată anual, în 26 iunie, la nivelul tuturor ţărilor membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite. Un eveniment organizat pentru a transmite determinarea ONU de a consolida acţiunile şi cooperarea la nivelul statelor membre, pentru a avea o societate internaţională fără consum abuziv de droguri.

An de an, promotorul campaniei internaţionale de sensibilizare privind provocarea majoră pe care drogurile ilicite o reprezintă pentru

societate în ansamblu este Oficiul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate. O instituție care încurajează derularea, în lumea întreagă, a cât mai multor activităţi de atenţionare cu privire la acest fenomen. Tema de anul acesta are ca mesaj: „Întâi ascultă! Ascultându-i pe copii şi tineri, realizezi un prim pas pentru a-i creşte sănătos şi în siguranţă”.

Medicii, psihologii şi asistenţii sociali ai Agenției Naționale Antidrog atrag atenţia asupra riscurilor la care se expun persoanele care consumă droguri: infecţii grave (HIV, HVC, HVB, TBC etc.), infarct sau hemoragii cerebrale, deces, abandon şcolar, degradarea relaţiilor sociale, pierderea locului de muncă, infracţionalitate etc.

Print Friendly, PDF & Email