Nicolae Robu, după sentinţa favoirabilă în procesul cu A.N.I.

„Le reamintesc semenilor şacalizaţi o vorbă veche: «Nu mor caii când vor câinii!»”

Nicolae RobuLa scurtă vreme după ce Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie i-a dat câştig de cauză în procesul cu A.N.I., primarul Timişoarei a făcut o declaraţie virulentă la adresa celor despre care consideră că l-au atacat pe nedrept până acum.

Primele cuvinte spuse de primarul Timişoarei, Nicolae Robu, după pronunţarea sentinţei, au fost: „N-am greşit cu nimic, mi-am făcut doar datoria, cu conştiinciozitate, loialitate, cinste și corectitudine, atât ca Rector, cât şi ca senator – funcţii în care am fost ales, în ambele, perfect legal –, aşa cum am procedat de când mă ştiu şi cum voi proceda întotdeauna, în orice poziţii voi ajunge să fiu!”

Edilul Timişoarei a ţinut să-i asigure pe timişoreni, la puţin timp, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a dat câştig de cauză în procesul cu A.N.I., că va continua ce-a început pe baza mandatului conferit, „prin votul masiv pe care mi l-au dat în iunie 2012”,  şi anume: schimbarea în bine a Timişoarei, „cu acelaşi zel, loialitate faţă de ei, cinste şi corectitudine ca şi până acum”. Totodată, îi asigură că va pune în operă tot ceea ce a promis „şi mult mai mult decât atât”:

Ştiu că voi mai fi bălăcărit de tot felul de netrebnici care n-au făcut în viaţa lor şi n-au măcar în plan să facă nimic bun de altfel, şi dacă ar avea, n-ar fi, oricum, în stare, pentru că cu mine n-o să le meargă nici lor şi nici celor din spatele lor, care «îi hrănesc», indiferent cine sunt aceştia – persoane fizice sau grupuri de interese”.

Cu sine ca primar al urbei, mai spune Nicolae Robu, „Timişoara va fi a timişorenilor cinstiţi și harnici şi nimeni – în egală măsură: nici ţigani, nici jegmănitori cu gulere albe! – nu se va mai înfrupta din ea, ca din țara nimănui, cum s-a întâmplat altădată!”.

În plus, a mulţumit completului de judecată de la Î.C.C.J. a României „pentru corectitudinea de care a dat dovadă, onorându-şi nobila profesie”, spre deosebire de colegul de breaslă care a judecat cazul la Curtea de Apel din Timişoara şi care, „dincolo de motivaţia jenantă a sentinţei, pur şi simplu s-a antepronunţat, chiar din debutul procesului.”

 

Print Friendly, PDF & Email