Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș este singurul partener oficial din România al Programului Climate-KIC, principala inițiativă de inovare climatică a UE și cel mai mare parteneriat public-privat pentru inovare din Europa, axat pe atenuarea și adaptarea la schimbările climatice.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș – singurul partener oficial din România al Programului Climate-KIC, principala inițiativă de inovare climatică a UE și cel mai mare parteneriat public-privat pentru inovare din Europa, axat pe atenuarea și adaptarea la schimbările climatice – oferă sprijin start-up-urilor inovative în planificarea afacerii, în tehnici de prezentare și negociere și alte abilități de afaceri.
CCIAT anunţă că oferă, de asemenea, acces la rețeaua internațională Climate KIC (masterclass-uri europene, oportunități de expunere la nivel global), și sprijin financiar direct de până la 20.000 de euro, pentru transpunerea unei idei în realitate.
CCIAT invită să se înscrie în acest proiect, derulat prin Programul de Incubare / Accelerare, antreprenori care au o idee de afaceri inovatoare sau fac dovada de utilizare a unei tehnologii de ultimă generație, cu un puternic impact climatic. „Ideile de afaceri trebuie să fie bine conturate, inovatoare și să aibă legătură cu tematica schimbărilor climatice: servicii noi, produse noi, tehnologii noi, verzi, reciclabile etc”, se arată într-un comunicat al CCIAT.
Programul de Incubare / Accelerare funcționează similar unui incubator de afaceri, în sensul că un individ sau o echipă cu o idee bună să ajungă ca într-un termen scurt, de aproximativ un an, să dezvolte o afacere competitivă pe piață.
Programul, explică oficialii CCIAT, cuprinde trei etape, care se parcurg succesiv și prin care se triază ideile de business. Prima etapă este un bootcamp de cinci zile la Budapesta, organizat în septembrie, unde vor avea loc cursuri și workshop-uri intensive pe tematici generale de business, de la management, la marketing, distribuție, planuri de afaceri, investitori, piață. Cea de-a doua etapă vizează realizarea unui plan de acțiune personalizat, care presupune mentorat, coaching şi vizite de studiu. În cadrul ultimei etape are loc testarea efectivă pe piață a ideii și identificarea sau atragerea de investitori.
Reprezentanţii CCIAT anunţă că cele mai bune idei vor primi un grant de 20.000 de euro.
Participarea în toate etapele programului – desfăşurat în limba engleză – este gratuită, aici intrând atât transportul, cât şi cazarea şi masa. Înscrierea în program se face în baza unei scurte descrieri a ideei inovatoare, care trebuie trimisă CCIAT până în 10 august.
Cei interesați pot solicita detalii la numărul de telefon 0372 185 286 sau la adresa de email: cbadulescu@cciat.ro, Cristina Bădulescu fiind responsabil de program.
Citeşte şi:
CCIAT, pe primul loc între camerele de comerț județene
Ultimele comentarii