Art Encounters oferă şi programe pentru copii

Pentru că „arta contemporană este pentru toți, oricine se poate bucura de ea”

Art Encounters Foto Art Encounters FbArt Encounters organizează Ziua Profesorului și oferă un pachet educațional inedit, special conceput pentru copii.

 

Art Encounters, bienala de artă românească contemporană ce are loc la Timișoara și Arad între 3 și 31 octombrie, va oferi un un program inedit de activități educaționale atât pentru copii, cât și pentru adulți. Intitulat Aparență și Esență, evenimentul este curatoriat de Rainald Schumacher și Nathalie Hoyos, Berlin.

Scopul acestui demers educațional din cadrul Art Encoutners, spune Oana Romocea, din partea organizatorilor, este de a facilita accesul cât mai divers ca vârstă și profil social la arta contemporană și de a încuraja un dialog între privitori și lucrările de artă, dialog bazat pe nevoile de învățare și de dezvoltare personală, de delectare și de expresie culturală ale acestora.

Activitățile pentru copii, anunţă aceasta, vor fi disponibile în patru locații din cele 17 care fac parte din Art Encounters, şi anume la Muzeul de Artă, la Memorialul Revoluției, la Halele Timco și la Galeria Calpe. Activătățile se vor adresa la patru grupe de vârstă – grădiniță, şcoala primară, gimnaziu și liceu –, fiecare grup având la dispoziție un pachet de educațional diferit special. „De exemplu, copii de vârste mai mici se vor amuza folosing un pașaport de amator de artă cu un conținut foarte atractiv, înmânat gratuit vizitatorilor”, explică Oana Romocea.,

În cadrul aceluiaşieveniment va fi organiza o zi specială dedicată profesorilor, marcată pe 6 octombrie, în care aceștia sunt invitați la o sesiune pregătită special pentru ei, în timpul căreiale va fi prezentat evenimentul, le va fi oferit un tur al expozițiilor și unde vor avea ocazia să pregătească vizitele cu elevii. „Cadrele didactice vor avea la dispoziție fișe de pregătire a vizitelor cu elevii. Acestea sunt vizite ghidate interactive pentru grupuri școlare vor ave loc în fiecare zi de marți până duminică”, adaugă Oana Romocea.

Dat fiind faptul că organizatorii își doresc diferite clase de copii şi tineri din Timişoara şi din regiune să ia parte la acest program, participarea este gratuită pentru grupurile școlare, materialele didactice special concepute fiind, de asemenea, oferite gratuit, iar cadrele didactice vor primi un atestat de participare.

Activitățile dedicate adulților de inițiere în arta contemporană  vor include vizite ghidate în fiecare miercuri, ora 17, cu plecare din fața Muzeului de Artă, Palatul Baroc. Mesajul pe care organizatorii Art Encounters doresc  să-l transmită prin acest eveniment este că „Arta contemporană este pentru toți, oricine se poate bucura de ea!

Programului educațional a fost conceput în colaborare cu Institutul Francez Timișoara și cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

Art Ecnounters este un eveniment conceput ca un dialog între arta contemporană românească și contextul internațional actual, dialog facilitat de un număr de artiști români ale căror lucrări sunt recunoscute atât în România, cât și în străinătate (Horea Bernea, Ștefan Bertalan, Adrian Ghenie, Ana Lupaș, Alex Mirutziu, Paul Neagu), dar și de artiști străini care fac referire la spațiul românesc în opera lor (Saâdane Afif,  A Kassen, Rosa Barba, Sophia Hultén).

Timp de o lună, Timișoara se transformă într-o veritabilă galerie de artă contemporană unde peste 100 de artiști își vor expune lucrările în 17 locații diferite.

 

Citeşte şi:

Timișoara, capitala artei contemporane românești, timp de o lună

Print Friendly, PDF & Email