Ambulatorul de obstetrică şi ginecologie al Spitalului Municipal Timişoara va fi reabilitat

Reabilitare  la Ambulatoriu Sectie de Obstetrica si Ginecologie Spital Municipal Foto Fb Olimpia OpreaUn proiect cu finanţare europeană care prevede reabilitarea şi modernizarea ambulatorului de obstetrică şi ginecologie a Spitalului Municipal Timişoara se află în derulare. După finalizarea lucrărilor, aici sevor putea face screening şi diagnostic antenatal, tratamente ale infertilităţii, asistenţă la naştere, ecografie 4D şi îngrijirea nou-născutului, inclusiv a celui bolnav.

 

Au debutat lucrările de reabilitare a ambulatorului de obstetrică şi ginecologie aparţinând Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, au informat, marţi, reprezentanţii Primăriei Timişoara.

Proiectul, al cărui contract de finanţare a fost semnat în 29 septembrie 2014, are prevăzută o durată de implementare de 13 luni, din care, însă, perioada efectivă de execuţie va fi de numai şapte luni, cu începere de la 1 aprilie 2015, prima parte a intervalului fiind destinată organizării procedurilor de licitaţie.

Finanţarea este asigurată din fonduri de la bugetul local, de la bugetul de stat şi din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Valoarea totală estimată a investiţiei ajunge la aproximativ 2,5 milioane de euro, potrivit informaţiilor furnizate, marţi, de medicul Olimpia Oprea, responsabilul cu dotările medicale din cadrul echipei de implementare a proiectului. Din valoarea totală, asistenţa financiară nerambursabilă reprezintă 98%, adică un total de 8 421 866,76 lei.

Proiectul intitulat „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Ambulatoriului de obstetrică şi ginecologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara” prevede, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Municipalităţii, amenajarea unui ambulatoriu de specialitate pentru spital, complet funcţional, având o suprafaţă totală utilă de 612 metri poătraţi, care va acoperi parterul şi demisolul Spitalului Municipal. Numărul de cabinete care urmează să fie realizate este de 14: un cabinet de obstetrică, un cabinet de neonatologie, patru cabinete de obstetrică-ginecologie, opt cabinete de ginecologie şi spaţii anexe, inclusiv o cameră de sterilizare şi o sală de tratamente. Din totalul celor 14 cabinete propuse, şapte cabinete vor fi reabilitate, modernizate, echipate şi dotate, în vreme ce alte şapte cabinete, complet noi, vor fi amenajate, echipate şi dotate. Proiectul mai prevede şi realizarea a trei grupuri sanitare, unul destinat pacienţilor, unul amenajat pentru persoanele cu dizabilităţi fizice şi un grup sanitar amenajat pentru copii.

Potrivit informaţiilor specificate în fişa proiectului, termenul-limită până la care trebuie realizate lucrările este 29 octombrie.

Serviciile medicale care vor putea fi oferite, după finalizarea lucrărilor,

în cadrul ambulatorului de obstetrică şi ginecologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara vizează urmărirea în sarcină, screening-ul şi diagnosticul antenatal, tratamentul infertilităţii, asistenţă la naştere, ecografie 3D/4D, precum şi îngrijirea nou-născutului sănătos şi afectat.

Print Friendly, PDF & Email