Conferinţă internaţională, la Timişoara, pe tema conceptelor moderne în ginecologie și medicina fetală

Interventie chirurgicalaMedici de top din Europa, de origine română, și părintele medicinei fetale își împărtășesc, la Timişoara, experiența cu sute de medici din România.

 

Asociația FemHelp din Timișoara organizează, prin intermediul doctorilor Voicu Simedrea și Bogdan Mureșan, o conferință medicală internaţională în domeniul chirurgiei ginecologice și medicinei fetale, „Concepte moderne în ginecologie și medicina fetală”. Un eveniment desfășurat sub președinția onorifică a acad. prof. dr. Ioan Munteanu, în cadrul căruia vor fi abordate teme cu privire la standardele profesionale pentru diferite specializări, noutăți rezultate în urma unor cercetări științifice și modul în care acestea influențează practica medicală, necesități profesionale pentru abordarea modernă și complexă în tratarea pacientului, șansele profesionale și sociale ale medicilor tineri din România, se arată într-un comunicat trimis redacţiei de către organizatori.

E important ca la nivel de breaslă să abordăm o medicină modernă, bazată pe dovezi științifice, conform standardelor europene de practică medicală în chirurgia ginecologică și medicina fetală. Avem șansa să beneficiem de sprijinul diasporei medicale pentru această conferință. Specialiști de top din Franța, Germania și Anglia vor prezenta rezultatele unor cercetări științifice importante pentru modul în care acestea influențează standardele medicale și practica medicală. Încercăm ca prin intermediul acestui eveniment să creăm o punte de legătură între generația tânără de medici din țară și diaspora medicală, declară dr. Voicu Simedrea, medic primar obstetrică-ginecologie, cunoscut la nivel național pentru intervențiile chirurgicale ginecologice realizate în premieră națională și locală.

Conferinţa va avea loc la Timişoara, în perioada 15 – 17 mai. Prima zi a conferinţei, 15 mai, dedicată chirurgiei ginecologice de performanță, va avea patru sesiuni tematice: chirurgie live, endometrioza, oncologie, uroginecologie și o sesiune special intitulată “Tinerii noștri încotro?”, în cadrul căreia vor fi dezbătute perspectivele tânărului rezident român. Fiecare sesiune va avea ca protagoniști personalități medicale din străinătate, de naționalitate română, și un performer în domeniul respectiv din țară.  Va opera în direct de la Rouen, din Franța, prof. Horace Roman, unul dintre cei mai mari specialiști europeni în chirurgia endometriozei, care va susține ulterior și o videoconferinţă. Sesiunea de oncologie ginecologică a conferinţei va fi condusă de prof. Șerban Costa, directorul Universității Magdeburg, director de program național pentru cancerul de sân și de ovar pentru Germania.  esiunea de uroginecologie va fi prezidată de dr. Andrei Müeller-Funogea, șeful Secției de uroginecologie a Spitalului Marien, din Düselldorf, Germania, de prof. Petre Brătilă, specialist de top în chirurgia vaginală și uroginecologie, şi de dr. Dragoș Georgescu, șeful Clinicii de oncologie din Rouen.

Zilele de 16 şi 17 mai vor fi dedicate medicinei fetale cu scopul de a recapitula investigațiile biologice materne și, mai ales, examinările ecografice fetale la sfârșitul primului trimestru al sarcinii.

“Datele prezentate, provenind din ultimele cercetări în domeniu, mare parte realizate de către Fundația de Medicină Fetală din Londra sunt menite să clarifice o serie de «mituri nefericite» care afectează practica medicală de zi cu zi. Acestea vor fi prezentate de prof. Kypros Nicolaides, părintele medicinei fetale și fondatorul FMF Londra, ale cărui cercetări și rezultate în medicina fetală au inspirit seria documentar BBC «Life Before Birth», adică «Viața înainte de naștere»”, transmit organizatorii.

Programul celor două zile va fi completat de prezentărilor unor specialiști în medicină fetală din România.

Print Friendly, PDF & Email