Ultimele articole ale autorului


Aproape 250 de noi cazuri de covid, în ultimele 24 de ore, în Timiş

În ultimele 24 de ore, în Timiş s-au înregistrat 244 de noi cazuri de covid, în uşoară creştere faţă de ziua precedentă când au fost 208, în acest interval de timp fiind făcute 1487 de teste, anunţă Direcția de Sănătate Publică Timiş.   Din totalul persoanelor infectate cu Sars-Cov2, 17 au vârsta sub 18 ani. În ultimele 24 de ore nu s-a înregistrat niciun deces asociat Covid, de la declanşarea pandemiei numărul total fiind, în Timiş, de 2.025. În atenţia DSP Timiş sunt, la fel ac în ziua precedentă, trei focare Covid, la: Centrul Rezidenţial Privat pentru Persoane Vârstnice Timişoara…

Citeşte articolul   

29 de focare covid în Timiş, cele mai multe în şcoli şi spitale

Direcţia de Sănătate Publică Timiş anunţă că are în supraveghere 29 de focare covid, majoritatea în şcoli şi spitale.   Cele 29 de focare covid active aflate în prezent în supravegherea DSP Timiş, sunt la: Spitalul de Psihiatrie Jebel – 70 de cazuri confirmate; Colegiul Naţional Bănăţean din Timişoara – 63 cazuri confirmate; Penitenciarul Timişoara – 28 cazuri confirmate; Colegiul Naţional „Carmen Sylva” Timişoara – 18 cazuri confirmate; Oncohelp Timişoara – 16 cazuri confirmate; Spitalul Judeţean din Timişoara, Gastroenterologie  – 16 cazuri confirmate; Centru Educativ Buziaş – 15 cazuri confirmate; Spitalul „Karl Diel” din Jimbolia – 12 cazuri confirmate; Centrul…

Citeşte articolul   

Subtilitatea flirtului

În vremurile în care sms-ul şi comunicarea pe reţelele de socializare nici măcar nu puteau fi închipuite, tinerii îndrăgostiţi recurgeau la mesaje subtile, codate pentru a flirta sau pentru a-şi arăta unul altuia sentimentele. Folosindu-se de evantaie, de flori, de timbre.   Limbajul evantaiului Cel mai discret limbaj la care apelau a fost cel al evantaiului – un accesoriu care are o vechime de aproape 5000 de ani. Pentru egipteni, evantaiul era un simbol regal, ca o dovadă fiind faptul în mormântul lui Tutankhamon, de exemplu, au fost găsite evantaie din aur cu pene de struţ. Grecii îl foloseau şi…

Citeşte articolul   

Va reînvia Timişoara o tradiţie de jumătate de secol?

Puţin după 1910, în avangardista Timişoară, pe malul Begheiului se deschidea un loc de divertisment mult îndrăgit de timişoreni, aproape 50 de ani: Baia şi Plaja Populare, denumite şi Baia de nisip sau Ştrandul. Unde se practicau ski-ul nautic, gimnastica în aer liber, făcută cu antrenor, şi hidroterapia („bunica” spa-ului de azi, aş spune). Tot aici era încurajată alimentaţia sănătoasă (devenită, iată, o modă a zilelor noastre). Erau, de asemenea, oferite şedinţe de hairstyle, după model englezesc, iar în unele seri erau organizate serbări veneţiene, după modelul vestitului Carnaval. Imaginaţi-vă ce atmosferă de poveste era… Timişoara are, acum, ocazia să…

Citeşte articolul