Timişoara va avea încă trei centre de colectare prin aport voluntar

Sursă foto: Ecoteca

Consiliul Local Timişoara a votat, marţi, 21 mai, aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru înființarea a încă trei centre de colectare prin aport voluntar, proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

 

Centrele colectare prin aport voluntar (CAV) care vor fi realizate de Primăria Timișoara vor avea o capacitate mai mare de preluare și pregătire pentru reutilizarea și valorificarea deșeurilor, asigurând o colectare selectivă mai eficientă decât actualele puncte de colectare. CAV-urile sunt destinate predării deșeurilor care nu pot fi colectate în pubelele individuale. La centre se vor colecta separat 13 tipuri de deșeuri: deșeuri reciclabile și biodeșeuri, deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, deșeuri periculoase, baterii uzate, deșeuri de cadavre animale, deșeuri de grădină, deșeuri din construcții și demolări.

Cele trei centre de colectare prin aport voluntar vor fi de categorie mică, având suprafața de 2500 mp fiecare și vor fi amplasate pe: Aleea Pădurea Verde,  Calea Dorobanților și Calea Moșniței.

Înființarea acestor centrelor de colectare selectivă prin aport voluntar este finanțată prin PNRR. Înființarea lor și cheltuielile privind informarea şi publicitatea depăşeşte suma de  2,3 milioane de euro fără TVA (aproape 780.000 de euro pentru un CAV). Studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, întocmite de CSP Proiect Line SRL Cluj-Napoca, costă 150.000 de lei, fără TVA sunt finanțate de la bugetul local.

Primăria reaminteşte că în Timișoara funcționează în prezent patru puncte de colectare a deșeurilor cu aport voluntar, care preiau gratuit deșeuri din construcții, deșeuri voluminoase și vegetale. Acestea funcţionează de luni până vineri, între orele 9-19, iar sâmbăta, între 8-16, în următoarele locaţii: Aleea Avram Imbroane, nr. 70, Calea Torontalului, nr. 94, Calea Moșniței (fostă Strada Torac, nr. 2-4) şi strada Ovidiu Cotruș, nr. 201 (fostă Strada Mile Cărpenișan, nr. 3).

„Predarea gratuită a deșeurilor la centrele de colectare reprezintă o modalitate civilizată de gestionare a acestora, prin care putem contribui toți la păstrarea curățeniei în spațiile publice, la reducerea cheltuielilor din bugetul local și creșterea calității vieții în orașul nostru”, transmit reprezentanţii Municipalităţii.

 

Print Friendly, PDF & Email