Asociația OncoHelp anunţă demararea proiectului de extindere a Laboratorului de Radioterapie OncoHelp. Acesta va deveni primul centru de radioterapie din România dotat cu patru acceleratoare moderne.
Acest lucru se va realiza prin construcția a două buncăre noi, care urmează apoi a fi dotate cu aparatură de ultimă generație adusă din USA. Reprezentanţii Asociaţiei OncoHelp spun că se dorește achiziționarea de acceleratoare Halcyon și TrueBeam, cele mai noi și mai performante echipamente de radioterapie existente în acest moment. Astfel, explică aceştia, Laboratorul de Radioterapie OncoHelp va deveni primul centru de radioterapie din România dotat cu patru acceleratoare moderne, putând asigura cel mai eficient și precis tratament prin radioterapie unui numar din ce în ce mai mare de pacienți.
Până în acest moment a fost obținut certificatul de urbanism și a fost demarată procedura pentru obținerea autorizației de construcție a celor două buncăre. Intenția reprezentanților Asociației OncoHelp este aceea de a începe lucrările de construcție în toamna acestui an și de a finaliza dotarea cu apartură de ultimă generație Varian în primăvara anului 2021. Valoarea totală a investiției se va ridica la aproximativ şase milioane de euro.
Mai mult, până la sfârșitul acstui an, în cadrul Laboratorului de Radioterapie OncoHelp va fi inaugurat Serviciul de Brahiterapie, aceasta fiind o formă de radioterapie care necesită localizare exactă și tehnică de înaltă performanță.
Toate aceste demersuri de dezvoltare, explică managerul Asociaţiei OncoHelp, dr. Valeriu Borugă, vin în completarea investiției realizate pentru construcția noii clădiri a Ambulatoriului de Radioterapie, construcție finalizată în proporție de 95%, urmând să fie dată în folosință în lunile următoare. Acest ambulatoriu, construit în regim S+P+2 etaje, va deservi pacienți din partea de vest a țării, dar și din județe mai îndepărtate, având posibilitatea să asigure cazare pentru 48 de pacienți.
În ultimii ani Laboratorul de Radioterapie OncoHelp, autorizat de Comisia Națională a Controlului Activității Nucleare, a devenit centru de excelență care poate polariza cazurile dificile și care poate trata pacienții într-un cadru multidisciplinar. Calitatea serviciilor oferite a fost certificată în urma unui audit extern de către prof. dr. Michael Eble, şeful Clinicii de Radioterapie a Universității din Aachen, Germania.
La ora actuală, Centrul de Oncologie OncoHelp tratează un număr mare de pacienți oncologici, nu doar din județul Timiș, ci și din județele Caraș-Severin, Arad, Hunedoara, Mehedinți, Gorj. În cadrul Laboratorului de Radioterapie OncoHelp sunt tratați, folosind cele cele două acceleratoare, în jur de 125 de pacienți pe zi. Pe lângă aceștia, alți aproximativ 50 de pacienți sunt consultați zilnic, în regim ambulator.
Ultimele comentarii