Teatru

Nu eu nu regret nimicNu, eu nu regret nimic

Un concept de Sabina Bijan

Despre Edith Piaf nu se poate vorbi. Despre Edith Piaf se poate cânta. Este destinul ei peste ani, dincolo de prezenţa ei fizică între noi. Edith Piaf a fost, atât cât a trăit, vocea iubirii şi a durerii. Biografia şi muzica ei s-au împletit, devenind, peste ani, un simbol al speranţei, pentru că, aşa cum a cîntat şi a trăit Edith Piaf, viaţa nu înseamnă şi nu va însemna regrete.

Studio “Uţu Strugari”, 29 aprilie, ora 19

ActritaActriţa

De Irina Muhametova şi Ilia Chlaki 

Un concept de Sabina Bijan şi Corina Dohanici

Actriţa: un spectacol – două poveşti. Două poveşti în care viaţa, moartea, încercarea de a da o definiţie şi de a trăi fericirea se împletesc într-una singură, o poveste despre feminitate şi, mai ales, o poveste despre destinul atât de special, atât de diferit al oamenilor care trăiesc pe şi pentru scenă, ca şi al celor de dincolo de cortină.

Studio “Uţu Strugari”, 30 aprilie, ora 19

Boala familiei MBoala familiei M

De Fausto Paradivino 

Un spectacol de Radu Afrim

Familia M este bolnavă de bolile lumii (ei). Personajele care o compun sau care gravitează în jurul ei iubesc maladiv, contagios: ating o limită cumva schizoidă şi se scurtcircuitează violent ori de cîte ori încearcă să comunice, să explice, să se explice. Aici doar simţurile mai pot provoca unde de şoc. Senzualitatea, decrepitudinea e doar fugă de realitate, de idee, de noţiune.

Boala familiei M suprapune realismul necruţător al tânărului dramaturg italian Fausto Paravidino universului oniric al regizorului Radu Afrim într-un spectacol fascinant, intens.

Teatrul Naţional Timişoara, Sala 2, 30 aprilie, ora 19

IovIov

Versiune versificată de Şerban Foarţă 

Un spectcaol în regia artistic a lui Sabin Popescu

Spectacolul Naţionalului timişorean reia, în spaţiul electrizat de spiritualitate eterică al Domului Romano-Catolic, din Piaţa Unirii, povestea biblică a lui Iov, în versificarea de excepţie a poetului Şerban Foarţă. Iov, iubitorul de Dumnezeu, este încercat greu pentru credinţa lui. Drama sa, întrebările paroxistice despre credinţă, tentaţia îndoielii, atingerea celor mai profunde resorturi spirituale ale omului, se proiectează într-un univers ce sugerează lumea rurală a primilor colonişti germani din Banat.

Domul Romano-Catolic, Piaţa Unirii, 2 mai, ora 20

In afara joculuiÎn afara jocului

De Sergi Belbel 

Un spectacol în regia artistică Ion-Ardeal Ieremia

Fotbalul, limbajul de stadion, interferează tot mai mult cu realităţile zilei de azi. Criza economică ne faultează, timpul ne arată cartonaşul roşu, dacă eşti norocos, îţi iese un hat-trick în amor şi orice ai face, uneori te trezeşti în offsaid. În offsaid, adică în afara jocului.
Se poate întâmpla oricui, inclusiv personajelor din piesa lui Sergi Belbel, În afara jocului, membrii unei familii din clasa de mijloc atinsă de recesiune. Nu fatal, nu e un caz acut. Familia Annei şi a lui Pol e, însă, una dintre milioanele de familii care s-au trezit brusc descoperite, lipsite de acea rutină confortabilă – nu luxoasă, ci doar îndestulată -, în afara unui joc din care erau convinşi că fac parte. Perioada petrecută pe „banca de rezerve” îi pune faţă în faţă, dincolo de clişee, cu toate topicurile societăţii contemporane. În afara jocului spune cu vervă şi umor o poveste care ne este foarte aproape fiecăruia dintre noi, o poveste despre care ştim cu toţii câte ceva.

Studio “Uţu Strugari”, 3 mai, ora 19

Un Romeo si o JulietaUn Romeo şi o Julietă – Un scandal urban

După W. Shakespeare 

Un concept de Laura Avarvari

Studio “Uţu Strugari”, 4 mai, ora 19

Între cer şi pământ

Un spectacol bazat pe “Paradisul pierdut” al lui John Milton

Un spectacol în regia lui Döbrei Dénes şi Varga Heni

Teatrul Maghiar “Csiky Gergely” Timişoara, Sala Mare, 27 aprilie, ora 19

Print Friendly, PDF & Email