Societatea Timişoara îşi exprimă revolta şi îngrijorarea faţă de acţiunile recente ale Puterii pe care o acuză de acţiuni de intimidare îndreptate împotriva fostului procuror-şef al DNA, Laurei Codruţa Kovesi.
„Societatea Timişoara îşi exprimă revolta şi îngrijorarea faţă de acţiunile recente ale Puterii care, prin pârghii create de ea însăşi la nivelul Justiţiei, încearcă să dea o aparenţă de legalitate acţiunilor de intimidare îndreptate împotriva Laurei Codruţa Kovesi, cu intenţia clară de a împiedica alegerea acesteia în funcţia de procuror-şef european”, transmite Consiliul de conducere Societăţii Timişoara, într-un comunicat trimis redacţiei.
Aceasta atrage atenţia că, astfel, se creează impresia că în România orice este posibil, ceea ce este un semnal intern la fel de grav precum cel dat partenerilor europeni.
„Suntem convinşi că societatea civilă se va mobiliza pentru a afirma refuzul ei faţă de tentativele repetate ale coaliţiei de guvernare de a compromite interesele României în favoarea promovării propriilor interese de grup, care distrug orice idee de moralitate şi de respect pentru democraţie, pentru valorile europene”, mai transmite Consiliul de conducere al Societății Timișoara.
Anul trecut, Societatea Timişoara a DNA premiul „Speranţa”, pe anul 2017. Diploma i-a fost înmânată procurorului general Laura Codruţa Kovesi. Decizia de a acorda DNA Premiul „Speranţa”, spuneau reprezentanţii Societăţii Timişoara, „vine ca o apreciere a rezultatelor obţinute în lupta anticorupţie de către una dintre puţinele instituţii ale statului român care performează. În acelaşi timp, premiul «Speranţa» reprezintă o recunoaştere simbolică a rezistenţei DNA în lupta cu grupările infracţionale care încearcă să-şi rezolve problemele penale intervenind brutal în legile justiţiei”.
Laura Codruţa Kovesi, fost procuror-şef al DNA, a fost citată pentru azi la nou înfiinţata – de către ministrul Tudorel Toader – Secţie de investigare a magistraţilor din cadrul Parchetului General. Ea va fi audiată într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputatSebastian Ghiţă, fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie.
Miercuri, Laura Codruţa Kovesi a declarat că este nevinovată şi că îşi va continua drumul în procedura pentru ocuparea funcţiei de şef al Parchetului European. „În ultimele zile, am fost supusă unei campanii de denigrare, probabil plecată din disperarea unora pentru faptul că am ocupat primul loc în procedura pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european. Pot să vă spun că astă-seară (miercuri – n.r.), după ora 8 seara, s-a prezentat un poliţist la domiciliul meu şi am primit o citaţie din partea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie, în calitate de suspect pentru infracţiunea de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Este foarte interesant că această citaţie vine înainte de a merge la Parlamentul European în vederea audierii”, a declara Laura Codruţa Kovesi.
Aceasta a afirmat că punerea ei sub acuzare este abuzivă şi şicanatorie, susţinând că se încearcă discreditarea sa, pentru a fi împiedicată să ocupe funcţia de şef al Parchetului European.
Citiţi şi: Judecător Cristi Danileţ: „În momentul de față, justiția penală este pe tușă”
Ultimele comentarii