Alina Gorghiu, despre oferta USR făcută Laurei Codruţa Kovesi: „Cer conducerii acestui partid să nu devină cinică”

Referindu-se la oferta USR ca Laura Codruţa Kovesi să se înscrie în acest partid, Alina Gorghiu, a declarat azi, la Timişoara, că un astfel de demers „ajută doar PSD în dezbaterea internă şi externă pe care şi-a propus-o”.

 

„Cer conducerii USR să nu devină cinică. Punctele politice nu se câştigă prin numere de magie politică, ce durează maximum cinci minute. Invitaţia făcută Laurei Codruţa Kovesi de a adera la USR, la două ore după ce aceasta a spus că doreşte să rămână magistrat, precum şi modul în care oferta a fost retrasă în următoarele 48 de ore, îmi arată că este vorba despre un demers politicianist, o căutare de puncte obţinute pe seama altora, în acest caz, pe seama Laurei Codruţa Kovesi”, a afirmat  azi, într-o conferinţă de presă susţinută la Timişoara, Alina Gorghiu, senator PNL de Timiş, citată de Agerpres.

Un astfel de mesaj lansat în spaţiul public, mai spune ea, se pliază perfect pe linia credibilizării mesajelor PSD+ALDE, „care au avut o reală obsesie în a o demite pe Kovesi”.

Alina Gorghiu le dă un sfat celor din USR, sfat legat de moderaţie şi prudenţă: „Cu astfel de iniţiative, chiar şi doar la nivel declarativ, ajută doar PSD în dezbaterea internă şi externă pe care şi-a propus-o. Ca atare, nu este loc de genul acesta de incidente în strategia pe care Dreapta ar trebui să şi-o propună (…) în realizarea coagulării Dreptei pentru alegerile din 2019, iar eu cred că timpul nu este încă pierdut.”

Print Friendly, PDF & Email