Un program naţional îşi propune să introducă şahul pe lista disciplinelor opţionale pentru elevii din 500 de unităţi de învăţământ din învăţământul preuniversitar de la nivel naţional. Programul, care se va derula şi în 20 de şcoli dinTimiş, a fost lansat oficial, joi.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş anunţă că, în baza unui protocol încheiat între Ministerul Educaţiei Naţionale şi Federaţia Română de Şah, lansează Programul Naţional “Educaţie prin şah în învăţământul preuniversitar”. Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii ISJ Timiş, acest program naţional prevede implementarea disciplinei opţionale “Educaţie prin şah”, începând cu anul şcolar 2015 – 2016, în 500 de unităţi de învăţământ din România. Pe lista şcolilor selectate, figurează şi 20 de unităţi de învăţământ din Timiş.
La evenimentul oficial de lansare a Programului Naţional „Educaţie prin şah în învăţământul preuniversitar”, care a avut loc joi, la sediul ISJ Timiş, au fost invitaţi să ia parte preşedintele Federaţiei Române de Şah, inspectori şcolari, reprezentanţi ai Consiliului Local Timişoara, reprezentanţi ai unităţilor şcolare implicate în program, precum şi reprezentanţi ai Asociaţiei Judeţene de Şah.
Şcolilor le vor fi distribuite truse de şah compuse din zece garnituri de piese, zece table pliabile, o tablă portabilă de demonstraţie şi un manual de şah. Trusele, necesare pentru desfăşurarea activităţii didactice în cadrul disciplinei opţionale de şah ce urmează să fie studiată începând cu anul şcolar 2015 – 2016, le vor fi înmânate beneficiarilor de către preşedintele Federaţiei Române de Şah, vicepreşedinte al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, deputatul Sorin Iacoban.
În ceea ce priveşte modalitatea de selectare a cadrelor didactice care urmează să predea disciplina opţională “Educaţie prin şah”, aceasta este reglementată, potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii ISJ Timiş, prin intermediul unui ordin emis de Ministerul Educaţiei Naţionale la începutul lunii decembrie 2014.
Ultimele comentarii