După mai mulți ani de activități de promovare turistică, de dezvoltare a unor produse turistice locale și de implicare a comunității în diverse activități de profil, comuna Margina pune pe harta Timișului două puncte gastronomice locale.
Deschise în localitățile Margina și Coșteiu de Sus, cele două puncte gastronomice întăresc oferta turistică a zonei și vor oferi vizitatorilor și turiștilor ocazia de a accesa permanent bucătăria tradițională locală. Ele vor funcționa pe tot parcursul anului și pot fi găsite în localitatea Margina nr. 83 în gospodăria de la stâna familiei Constantin Fântână și în localitatea Coșteiu de Sus nr. 10 la familia Emilia Popa.Acestea servesc rețete specifice zonei unui număr de maximum 12 turiști.
Punctele gastronomice locale sunt puncte de alimentație turistică de tip familial în care se prepară și se servește masa, pe bază de rețete tradiționale, cu resurse locale, iar meniul zilnic cuprinde o gamă redusă de preparate tradiționale locale realizate de proprietar și membrii familiei acesteia.
„Pentru Margina, deschiderea acestor două puncte gastronomice locale reprezintă o nouă oportunitate de promovare a comunei, de dezvoltare turistică și bunăstare a comunității locală, și este în egală măsură încă o dovadă că sprijinul constant al autorităților locale are, în timp, rezultate concrete. În prezent, în comuna Margina sunt disponbile astăzi mai multe structuri de cazare certificate, locații de servit masa și au loc permanent evenimente de prmovare a zonei, punctul de plecare al acestei dezvoltări turistice fiind reprezentat de produsul turistic Mic dejun la Margina, lansat de comunitatea locală în anul 2017 și coordonat în prezent de ghidul de turism Sivu Damaris”, transmite Asociaţia My Banat.
Pentru autorizarea unui punct gastronomic local trebuie urmaţi câşiva paşi: organizarea într-o formă de organizare juridică (Asociaţie Familială / Persoană Fizică Autorizată / Societate Comercială) sau obţinerea unui atestat de producător în domeniul agro-alimentar, eliberat de Primăria pe raza căreia își va desfășura activitatea viitorul punct de gastronomie locală; completarea cererii-tip de la DSVSA; depunerea unui dosar la DSVSA care să conțină mai multe documente.
În România sunt deschise în prezent peste 260 de puncte gastronomice locale cele mai multe aflându-se în județele Tulcea, Brașov și în Maramureș, dar există şi în Timiş.
Ultimele comentarii