„13 cadre didactice de la Universitatea de Vest din Timișoara au fost premiate în cadrul Galei Profesorului Bologna.
Cadrele didactice de la Universitatea de Vest din Timișoara premiate la această ediţie a Galei Profesorului Bologna sunt: Sergiu Zegrean, de la Facultatea de Arte și Design, Lucian Pârvulescu – Chimie, Biologie, Geografie, Marian Ilie – Departamentul Pentru Pregătirea Personalului Didactic, Aurora Murgea – Economie și de Administrare a Afacerilor, Cristina Ana Băniceru, Cristina Chevereșan, Karla Lupşan şi Raluca Arianna Vîlceanu – toate patru, de la Litere, Istorie și Teologie, Mugur Ciumăgeanu şi Ciprian Obrad, de la Sociologie și Psihologie, Claudia Cristescu, Mihai Panu şi Corina Turșie, ultimii trei fiind de la Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării.
„Cei mai în măsură în a evalua profesorii sunt studenții lor. La nivel universitar, aceștia au capacitatea de a analiza abilitatea cadrelor didactice de a transmite informația și a se face înțelese. În plus, ei caută nu numai un bun specialist, ci și un om pe care să se bazeze, care să le fie sprijin și dincolo de sala de curs. Activitatea de predare/învățare nu încetează la finalul cursului, ci este un proces continuu. Cea mai bună investiție este în resursa umană și consider că nu este o coincidență faptul că pentru al doilea an la rând, Universitatea de Vest din Timișoara are cei mai mulți «profi tari»”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.
Și în 2015, UVT a avut cei mai mulți profesori premiați în cadrul Galei. Atunci, 12 cadre didactice au fost distinse de către studenți: Adriana Babeţi, Ovidiu Bunget, Cristian Clipa, Iuliana Costea, Gabriela Glăvan, Adriana Isvoran, Petru Jebelean, Irina Macsinga, Ana Muntean, Petru Mura, Alexandru Roja şi Ioana Viașu.
Gala Profesorului Bologna, care a premiat anul acest 90 de cadre universitare, este un proiect al ANOSR menit a-i premia pe cei considerați ca fiind adevărate modele în universitățile românești.
Titlul de „Profesor Bologna” evidențiază acei profesori care reușesc să inspire și să capteze atenția prin metodele lor de predare, care înțeleg responsabilitatea asumată și își dau interesul în a modela minți și în a forma caracterele generațiilor viitoare, explică reprezentanţii Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România, organizatorii Galei Profesorului Bologna. „Un «prof tare» este cel care câștigă atenția și respectul prin jovialitatea și ușurința cu care se lasă înțeles de către studenți, prin darul oratoriei și încrederea pe care o manifestă față de capacitatea de dezvoltare și înțelegere a studenților”, mai spun aceștia.
Ultimele comentarii