Primarul Dominic Fritz a avut, astăzi, o nouă consultare cu conducerea Spitalului Municipal Timişoara pentru identificarea unor soluții optime de relocare a Secției Obstetrică a Maternității “Odobescu”.
În acest moment, transmite Primăria Timişoara – în subordinea căreia se află Spitalul Municiapl – sunt evaluate mai multe clădiri private și publice spre închiriere, cumpărare sau reabilitare care să ofere condiții sigure pentru mame, îngrijiri de calitate pentru bebeluși și condiții optime pentru cadrele medicale.
După incidentul de la finalul anului trecut, Municipalitatea a făcut pași hotărâți pentru a muta secția în fosta clădire a Maternității “Bega” a Spitalului Județean, soluție inițial agreată și cu Consiliul Județean Timiş. Între timp, Spitalul Județean a notificat Primăria, la începutul lunii ianuarie, că nu mai este posibilă relocarea, fiindcă are alte planuri pentru reabilitarea clădirii respective.
„Siguranța pacientelor și bebelușilor este pe primul loc. Mă bucur că deocamdată, nașterile planificate la «Odobescu» sunt preluate de Maternitatea «Bega» și parțial și de clinici private. Plătim acum prețul pentru decenii de cârpeli, dar și pentru faptul că proiectul unei maternități noi a căzut la finanțare prin PNRR. Căutăm activ o soluție și sunt încrezător că în curând o vom putea anunța. Lumina la capătul tunelului este faptul că în orice nouă locație, condițiile pentru paciente, nou-născuți și cadrele medicale vor fi mai bune decât au fost până acum”, declară primarul Dominic Fritz.
Expertiza tehnică efectuată la clădirea Maternității “Odobescu”, veche de 120 de ani, a evidențiat probleme majore, care nu pot fi rezolvate prin simple reparații, mai spun oficialii Primăriei Timişoara. În urma expertizei a reieșit că intervențiile punctuale realizate de-a lungul anilor au fost necorespunzătoare și chiar au afectat structura tavanelor.
Ultimele comentarii