Primarul Nicolae Robu anunţă că Timişoara va avea un aquaparc, printr-o investiţie privată, care a ajuns acum în stadiul emiterii avizului de oportunitate pentru planul urbanistic zonal, potrivit Agerpres.
Primarul Timişoarei spune că, deşi un asemenea obiectiv, în mod normal, nu se realizează prin bani publici, a încercat să obţină finanţare, dar Timişoara nefiind staţiune balneo, nu a fost eligibilă pentru astfel de finanţări.
„Sunt mare amator de aquapark-uri, înainte de pandemie mergând frecvent în weekend ba la «Lotus»l, în Băile Felix, ba la Therme București, ba la vecini, în Ungaria. Știu că foarte, foarte mulți timișoreni sunt, în această privință, ca mine. Pentru ei, dar, pe lângă ei și pentru mine, mi-am dorit dintotdeauna să avem și în Timișoara așa ceva. Văzând că nicio inițiativă privată nu apare, la un moment dat, am intenționat să fac eu unul, ca investiție publică. Aveam, însă, mereu alte priorități investiționale: în spitale, în școli, în instituțiile culturale și în cultură, în infrastructura de mobilitate, în transportul public, în transformarea pur și simplu a orașului prin intervenții infrastructurale mari. Și este foarte bine că am făcut prioritizarea așa cum am făcut-o”, scrie, pe pagina sa de Facebook, primarul Nicolae Robu.
Aquaparcul va fi construit pe o suprafaţă de peste şase hectare, în zona Gării de Nord, pe locul unor foste clădiri vechi ale depoului, care au fost demolate. Acesta va avea nouă piscine cu diverse funcţiuni, cu valuri, cascade, piscine pentru sport, tobogane, locuri de joacă şi bazine pentru copii, piscină de sticlă, zone de relaxare spa, saună turcească, un acvariu, restaurant, magazine.
Iniţial, edilul spune că a dorit un aquaparc cu bani de la bugetul local, multianual, pentru că proiectul nu era fezabil pe bani europeni, iar costurile erau estimate la 10-15 milioane de euro.
Ultimele comentarii