Expoziții

Facelook / Facebook

Facelook Florica PrevendaO expoziţie care include un fond de peste 60 de lucrări ale artistei Florica Prevenda, eveniment organizat de Muzeul de Artă Timișoara, în colaborare cu galeria AnnArt București

Recunoscută pentru disciplina sa artistică şi performanţă creativă, Florica Prevenda este o prezenţă aparte în arta contemporană românească. Artista s-a orientat de timpuriu şi cu succes către scena artistică internaţională – fără a o abandona pe cea locală – având la activ expoziţii individuale la Amsterdam, Bruxelles sau Milano, şi expoziţii de grup, la Rotterdam, Barcelona, Cracovia, Provence, Verona, Londra, Tel Aviv sau New York. În 2005 a fost distinsă cu “Meritul Cultural” în grad de Cavaler, acordat de Preşedintele României. 

Lucrările expuse la Muzeul de Artă Timișoara fac parte din seria Facebook Obsession, compusă din picturi-colaj şi obiecte-asamblaj de materiale neconvenţionale, prin care sunt transpuse chipuri şi siluete umane, alternate cu simboluri ale omniprezentei reţele sociale care a inspirat sensul expoziției. Facelook / Facebook vine coerent în continuarea demersului anterior al artistei: de la motivul chipului din seria Faces without a Face, 1999, la reţelele din Net People, 2001, apoi apoi la relaţia individ-timp din Shadows of the Present, 2004, sau Time Regained, 2008.

Palatul Baroc, din Piața Unirii, Timișoara, până în 20 iulie

Arsurile timpului

Arsurile timpului Inas TiborExpoziţie de pirogravură semnată Inaşi Tibor, organizată de Fundaţia Rubin

De ce «Arsurile timpului»? Bineînţeles, e şi un joc de cuvinte ce face referire la modul în care instrumentul înnegreşte aşchia lemnului, dar în cazul potretelor din prezenta expoziţie este mai mult de atât, e despre cum şi cât timpul sapă în noi. E mereu vorba despre timp: despre timpul care vindecă, despre timpul care aduce uitarea, e despre un timp al iubirii şi unul al uitării, timpul care uneşte, timpul care desparte, timpul care se târăşte încet, secundă după secundă, sau timpul care se scurge neîndurător. Consider că fiecare cută imprimată în piele, în special în cea a chipului, e o urmă a trecerii noastre, o urmă a călătoriei în acest timp şi spaţiu. Fiecare rid exprimă de fapt o emoţie, o parte a dezvoltării sau a distrugerii, o urmă de râs sau o urmă a fricii, o urmă a pierderii, o urmă a neîncetatei vibraţii interioare”, spune Inaşi Tibor.

Simezele Papillon Café, până în 17 iulie

Print Friendly, PDF & Email