La doi ani de la momentul în care a început construcția de la zero a Liceului Waldorf, Primăria Municipiului Timișoara a început recepția. Liceul Waldorf este prima școală nouă din Timișoara construită după Revoluție.
Clădirea, care are peste 20 de săli și o sală mare de sport, va fi intabulată în curând. Elevii vor intra în noile clase, laboratoare și ateliere, dotate modern, după obținerea avizelor de funcționare și introducerea clădirii în circuitul educațional, prin decizia Ministerului Educației.
„Avem un bilanț încurajator la șantierele majore de infrastructură de educație pe care le-am finalizat anul acesta. Practic, şase noi obiective de educație sunt gata: de la creșa de pe Bogdăneștilor, la extinderea grădiniței PP6, la un nou corp de clădire la Școala nr. 13 din Calea Șagului, la reabilitarea totală a Colegiului «E. Ungureanu», și primul centru educațional construit de la zero în Kuncz. Acum a venit rândul școlii Waldorf, o școală modernă, dotată cu mobilier și echipamente care să atragă curiozitatea și interesul copiilor”, spune primarul Dominic Fritz.
Liceul Waldorf, investiție a Primăriei Timișoara, include opt săli de clasă, 12 laboratoare, ateliere și cabinete, o sală multifuncțională de mari dimensiuni, două săli afterschool, grupuri sanitare, vestiare, spații de depozitare, cameră pentru centrala termică, holuri de circulație și spații de acces. Este prima clădire școlară accesibilizată pentru copiii cu probleme de mobilitate încă din faza de construcție.
Totodată, Munnicipalitatea a achiziționat piese specializate pentru diverse spații educaționale (instrumente muzicale și pentru ateliere), mobilier specific pentru laboratoare de științe (mese, chiuvete din inox, rafturi metalice de depozitare, dulapuri de depozitare specifice pentru laborator), mese pentru calculatoare, biblioteci, etajere, catedre, bănci și scaune de clasă din lemn masiv.
Valoarea totală a investiției este de apropae 30 de milioane de lei (TVA inclus), din care peste 16 milioane de lei provin din taxele și impozitele timișorenilor. Investiția este co-finanțată prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 și Programul Regional Vest (PRV) 2021-2027. Lucrările au fost executate de Nedex Grup SRL. Studiul de fezabilitate a fost realizat la inițiativa școlii de firma SDAC Studio SRL și donat Municipalității.
Ultimele comentarii