Cladiu Chira, despre Alin Nica: “Aflăm cu stupoare că cel pe care l-am susținut la alegerile trecute este susținătorul unui PSD-ist”

Cladiu Chira. Sursă foto: Facebook / Claudiu Chira

Organizația Județeană a Forța Dreptei Timiș regretă faptul că Alin Nica a ales să trădeze “partidul care i-a întins o mână de ajutor când se recomanda ca un luptător împotriva PSD-ului și PSD-ismului”. Alin Nica, fost preşedinte al PNL Timiş şi fost candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş din partea partidului Forţa Dreptei, şi-a îndemnat, ieri, alăgătorii să voteze, al prezidenţiale, cu Mircea Geoană.

 

“Astăzi a ales să îl susțină la alegerile prezidențiale pe cel mai longeviv ex-președinte al PSD-. Se alătură «distinsei» galerii de susținători ai domnului Geoană: Ion Iliescu, Marian Vanghelie, Dan Voiculescu, Adrian Năstase și Sorin Ovidiu Vântu. Am crezut că Alin Nica este un luptător împotriva PSD-ului și a venit alături de noi să batem PSD-ul și să ne opunem pesedizării județului Timiș. Aflăm astăzi cu stupoare că cel pe care l-am susținut la alegerile trecute este de fapt susținătorul unui PSD-ist. Pentru că cine a băut apă după domnul Iliescu, nu poate fi decât PSD-ist”, declară Claudiu Chira, preşedintele Forța Dreptei Timiș.

Acesta dă asigurări că Forța Dreptei rămâne consecventă angajamentelor din campania electorală: “Noi nu trădăm, nu ne predăm PSD-ului și continuăm lupta până la victorie.”

Potrivit lui Claudiu Chira, toți membrii Forța Dreptei, alături de partenerii din Alianța Forțelor de Dreapta – Partidul Mişcarea Populară, Alternativa Dreaptă și Partidul Național Țărănesc Maniu Mihalache –, îl susțin pe Ludovic Orban, “singurul candidat autentic liberal care a mai bătut și care are ştiința și capacitatea de a bate Psd-ul în turul 2”.

Alin Nica. Sursă foto: CJ Timiş

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Alin Nica anunţă că  susţine candidatura lui Mircea Geoană pentru alegerile prezidenţiale din acest an.

Contextul actual, marcat de schimbările dictate de autoritățile centrale în privința alegerilor, a evidențiat clar intenția de vot a timișenilor. Cei 109.000 de votanţi din Timiş care mi-au acordat încrederea lor au demonstrat că valorile și principiile nu pot fi cumpărate sau manipulate de diverse grupuri politice. Îl susțin pe candidatul independent Mircea Geoana, deoarece experiența sa vastă și cariera construită în medii diplomatice reprezintă un atu esențial pentru România în acest moment. Cred cu tărie că el este candidatul cu cele mai mari şanse în această cursă electorală. Mircea Geoană are nu doar pregătirea diplomatică necesară, dar și respectul liderilor internaționali, atât în Europa, cât și pe scena globală.”

Alin Nica apreciază că votul pe care l-a primit de la 109.000 de timişeni, la alegerile locale din iunie anul acesta, când a candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş din partea Alianţei Dreapta Unită (din care au făcut parte Forţa Dreptei, USR şi PMP) “reconfirmă sprijinul oferit unui candidat bine pregătit, capabil să ocupe cu responsabilitate funcția pentru care candidează și să facă față provocărilor administrative pe care le va întâmpina și sunt convins că timișenii vor gândi la fel și atunci când vor alege președintele țării”.

Alegerile prezidențiale din acest an, adaugă Alin Nica, “vor demonstra încă o dată, capacitatea cetățenilor din Timiș de a alege candidatul care va dezvolta România la nivelul pe care ni-l dorim cu toții”.

Print Friendly, PDF & Email