Primăria Timișoara, prin Centrul de Proiecte, se alătură echipei conferinței internaționale „Impactul și moștenirea programului Capitale Europene ale Culturii”, care va avea loc la Timișoara, în perioada 9-12 octombrie.
Evenimentul, organizat de Rețeaua Universitară a Capitalelor Europene ale Culturii, Alianța Timișoara Universitară și Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, va reuni în dialog cercetători, practicieni culturali și creatori de politici publice, pentru a înțelege mai bine efectele programului CEaC și pentru a discuta despre factorii care contribuie la practicile culturale cu impact și durabile, transmite Primăria Timişoara.
Programul public include intervenții ale unor cercetători cu experiență, care se remarcă prin abordările conective între practică, politică publică și cercetare prin intermediul unui discurs constructiv, bazat pe dovezi cu privire la impactul și moștenirea programului CEaC.
Vor vorbi, printre alţii, Arthur Le Gall, director la KEA European Affairs și co-fondator al rețelei b.creative, o comunitate globală de peste 1500 de antreprenori creativi, Silvia Fierăscu, lector la Departamentul de Științe ale Comunicării, fondator și director al FabLab – Social Fabrics Research Lab și cercetător la Big Data Science Laboratory, la Universitatea de Vest din Timișoara, și Carlo Ferretti, director cercetare și inovare la Consorzio Materahub, membru al echipei Matera 2019 CEaC.
Cercetătorii români și din străinătate interesați să își prezinte lucrările în cadrul conferinței organizată la Timișoara sunt invitați să se înscrie pentru una dintre următoarele sesiuni: construirea comunității și participarea publică în orașele CEaC; artă și tehnologie – noi forme de expresii culturale; impactul culturii pentru viitorul serviciilor urbane; practici durabile în ecosistemele CEaC; guvernanța programelor CEaC recente; consolidarea capacităților în cadrul sectorului cultural și nu numai. De asemenea, doctoranzii sunt invitați să ia parte la un atelier în cadrul căruia pot discuta stadiul cercetării și dilemele cu care se confruntă, vor primi îndrumare și idei utile.
Termenul limită pentru înscriere și depunerea unui rezumat pentru a participa la atelierul dedicat doctoranzilor și la sesiunile academice ale conferinței este 25 august. Creatorii de politici publice, cercetătorii și actorii culturali timișoreni care vor fi selectați pentru a prezenta lucrările în cadrul conferinței, beneficiază de participare gratuită, ca urmare a parteneriatului cu Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte.
Ultimele comentarii