Zeci de cerşetori, adunaţi din Timişoara de Poliţia Locală

Sursă foto: Poliţia Locală Timişoara

Alți 69 de cerșetori și oameni ai străzii adunați de polițiștii locali, iar un bărbat care urla și se manifesta violent, preluat dintr-un canal și predat unui echipaj medical pentru a fi dus la clinica de psihiatrie, transmite Poliţia Locală Timişoara.

 

Polițiștii locali timişoreni au acționat și în ultima săptămână pentru depistarea și preluarea din stradă a cerșetorilor și oamenilor străzii. În acest interval au fost identificate 69 de cerşetori, care au fost predaţi, în majoritate, Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Francisc” de pe str. Telegrafului.

Potrivit Poliţiei Locale, există însă și situații în care sunt depistate persoane cu probleme psihice, care sunt real pericol pentru ceilalți cetățeni, „de aceea nu trebuie încurajată menținerea celor din aceste categorii în stradă, cu atât mai mult cu cât unele se nasc cu afecțiuni, pe altele tocmai o astfel de viață, alcoolul, substanțele consumate îi transformă cu oameni cu diverse tulburări”. Un astfel de caz a fost semnalat de cetățenii din cartierul Circumvalațiunii în seara de 24 iulie. Într-un canal de pe strada Salciei a fost găsit un bărbat în vârstă de 55 de ani, cu domiciliul într-o comună din Buzău, care urla, tulburând liniștea publică. La controlul corporal au fost găsite asupra sa două lame de cutter. Bărbatul a fost încătușat și predat unui echipaj SMURD solicitat la fața locului pentru a fi transportat la  Clinica Psihiatrică.

Polițiștii locali le reamintesc cetățenilor că oferirea de bani și implicit menținerea pe stradă a persoanelor care apelează la mila publică sau fac parte din categoria oamenilor fără adăpost nu este o soluție, unii dintre ei transformându-se în persoane agresive, care îi pot pune în pericol pe cei cu care intră în contact: „Cei care nu au probleme medicale trebuie încurajați, atât prin acțiunile polițiștilor locali, cât și prin intermediul cetățenilor care să nu le mai ofere bani, să accepte ajutorul autorităților din domeniul social și să se integreze în societate, cei cu afecțiuni fiind preluați de personal specializat în tratarea lor.

 

Print Friendly, PDF & Email