42 de șantiere din Timişoara, verificate de Poliţia Locală

Foto: PLT

În ultimele 15 zile Poliţia Locală Timişoara a verificat și reverificat 42 de șantiere din oraș. Valoarea totală a amenzilor este de apropae 30.000 de lei, cea mai mare fiind dată pentru un șantier de pe strada Renașterii.

 

În urma acțiunilor întreprinse în ultimele două săptămâni, au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale cu amenzi totale de 9500 de lei, date pentru murdărirea căilor publice, neluarea măsurilor de amenajare a rampelor pentru spălarea roților sau depozitarea direct pe trotuar de materiale de construcții în zone de pe str. Marin Constantin – Torontalului, Ion Ionescu de la Brad, Marginii – Aradului, Ion Românu, Tristan Tzara şi Măgura. O societate coemercială care a deschis un șantier pe strada Renașterii a fost sancționată cu 20.000 de lei pentru gestionarea neconformă a deșeurilor.

Foto: PLT

Poliția Locală Timișoara atrage atenția atât persoanelor juridice, cât și persoanelor fizice să se informeze și să ia toate măsurile legale privind gestionarea deșeurilor din construcții, pentru a evita astfel aplicarea de sancțiuni contravenționale drastice. Polițiștii locali anunţă că vor continua să monitorizeze locațiile în care sunt organizate șantiere, cu scopul prevenirii încălcării normelor privind gestionarea deșeurilor și luarea măsurilor legale acolo unde situația impune acest lucru.

 

 

Print Friendly, PDF & Email