Peste 30 de troleibuze noi, pentru Timișoara

Sursă foto: STPT

Primăria Municipiului Timișoara anunţă că a atribuit prin licitație două loturi de firobuze. Astfel, pentru prima dată în ultimii 15 ani, pe străzile din Timișoara vor circula troleibuze noi.

 

Lotul I, care include 8 troleibuze în lungime de 12 m, cu baterii, și lotul II, cu 25 de troleibuze articulate, lungi de 18 m, beneficiază de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Câștigătoarea licitației este compania Bozankaya, din Turcia.

„Este încă o etapă din strategia noastră de a crește atractivitatea transportului în comun din Timișoara și de a le oferi călătorilor condiții decente de deplasare. De altfel, în ultimii ani am reușit să modernizăm flota cu 70 de tramvaie și autobuze electrice noi, și această modernizare continuă. Mai avem de lucru până când transportul public va deveni principala opțiune de călătorie a timișorenilor, dar este încurajator să vedem că în mai puțin de 3 ani, am înregistrat o creștere a utilizării transportului public de la 31% la 51%. Asta înseamnă că

Potrivit Municipalităţii, contractele pentru noile troleibuze vor fi semnate în perioada imediat următoare, când va fi stabilit și graficul pentru livrarea fiecărui mijloc de transport. Valoarea celor opt troleibuze din lotul I este de peste 20 de milioane de lei (fără TVA), iar cele 25 de troleibuze din lotul II costă peste 78,3 milioane de lei (fără TVA).

Proiectul cu finanțarea atrasă de Primăria Timișoara prin PNRR vizează achiziționarea de troleibuze, mijloace de transport mai puțin poluante, pentru îmbunătățirea transportului public de călători. Proiectul contribuie la atingerea obiectivului specific al Investiției 1 Mobilitatea urbană durabilă, care include îmbunătățirea condițiilor de mobilitate urbană, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de transporturi și sporirea siguranței rutiere în zonele urbane prin soluții digitale și ecologice de transport.

Primăria Timișoara reaminteşte că a atras finanțări europene pentru 150 de autobuze, tramvaie și troleibuze moderne și nepoluante, care vor fi în circulație până în 2026.

Print Friendly, PDF & Email