Poliţia Locală: “Atenție la anunțurile celor care preiau deșeuri!”

Sursă foto: Poliţia Locală Timişoara

“Atenție la anunțurile celor care preiau deșeuri de la cetățeni!”, avertizează Poliţia Locală Timişoara. Un bărbat care colecta resturi și le abandona pe câmp, a fost amendat, dar polițiștii locali avertizează că şi cei care predau resturile pot fi amendați.

 

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au identificat și amendat un individ care prelua și transporta deșeuri de la cetățeni. Cel în cauză, spun poliţiştii locali, a optat pentru modalitatea de “a-și face publicitate” prin intermediul unor anunțuri postate în mai multe locuri din Timişoara, lucru care este ilegal. Printre locațiile în care au fost depistate astfel de afișe este strada Diaconu Coressi, unde, la scările de bloc, erau mai multe astfel de anunțuri.

Contra unor sume de bani, bărbatul colecta deșeuri pe care le transporta cu o autoutilitară cu numere de Arad. Acesta a fost sancționat cu amendă de 10.000 de lei pentru colectarea de deșeuri fără autorizație, conform OUG 92/2021. “Deși în prima fază nu a vrut să recunoască ce face cu resturile colectate de la cetățeni, provenind de la lucrările de construcții, spunând că pur și simplu nu le aruncă nicăieri, în urma verificărilor, s-a stabilit că deșeurile nu se evaporă de la sine, ci au fost abandonate pe domeniul public în cartierul Kuncz, motiv pentru care bărbatul s-a mai ales cu o sancțiune în valoare de 45.000 de lei”, tarnsmite Poliţia Locală.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că atât persoana care preia deșeurile fără a avea autorizație în acest sens este sancționată, cu atât mai mult cu cât s-a dovedit că de regula deșeurile ajung pe terenuri virane, dar și cei care predau deșeurilor unor persoane neautorizate sunt pasibili de amendă, conform aceluiași act normative. Amenzile sunt cuprinse între 5000 și 15.000 de lei pentru persoanele fizice și între 40.000 și 60.000 de lei pentru persoanele juridice.

Print Friendly, PDF & Email