40.000 de titluri, majoritatea cu reduceri, la Bookfest Timișoara

Sursă foto: Facebook / Bookfest

Editurile prezente la salonul de carte Bookfest Timișoara 2022 anunță reduceri de până la 60% din prețul de copertă şi prețuri speciale la cărțile pentru copii. De asemenea, organizatorii salonului de carte că 40 dintre cei mai renumiți autori ai momentului vor participa la lansări de carte, la dezbateri și sesiuni de autografe.

 

40.000 de cărți, multe dintre ele noutăți absolute, îi așteaptă pe timișoreni la Centrul Regional de Afaceri (bulevardul Eroilor de la Tisa, nr. 22), începând de joi, 31 martie, când începe Salonul de Carte Bookfest Timișoara. Ceremonia de deschidere va avea loc la ora 12, pe scena amplasată în Sala Polivalentă a Centrului Regional de Afaceri, în prezența președintei Camerei de Comerț și Industrie Timiș, Florica Chiriță, a primarului municipiului Timișoara, Dominic Fritz, și a directorului Asociației Editorilor din România, Mihai Mitrică.

Editorii anunță reduceri de până la 60% din prețul de copertă, iar intrarea la toate cele peste 50 de evenimente – lansări de carte, dezbateri și sesiuni de autografe cu cei mai cunoscuți autori ai momentului – este gratuită.  Între standurile din Sala Polivalentă de la CRAFT vor fi și trei distribuitori de carte (Cartea pe roți, La două bufnițe și Cartea de Nisip – Librarium) unde vor putea fi găsite titlurile unor edituri care nu au putut participa cu stand propriu la acest eveniment.

Grupul Editorial Humanitas anunță o reducere generală de circa 10% din prețul de librărie, iar la cărțile pentru copii reducerea va fi de 25%. Dintre cele 800 de titluri pe care Humanitas le va expune în stand, 80 sunt cărți-eveniment, bestsellerurile ultimelor luni, iar 17 dintre ele vor avea lansări în prezența autorilor, editorilor ţi invitaţilor Humanitas – Mircea Cărtărescu, Ioana Pârvulescu, Radu Paraschivescu, Tatiana Niculescu, Alexandru N.Stermin, Lidia Bodea, Ioana Nicolaie, Cristian Presură, Mircea Mihăieș, Vlad Zografi, Cristina Chevereșan, Borco Ilin, Melania Cincea, Radu Oltean, Mădălin Bunoiu, Robert Șerban, Graţiela Benga-Ţuţuianu, Maya Prediger, Mihai Mănescu, Smaranda Vultur, Marcel Tolcea, Ilinca Ilian, Adina Baya, Mircea Dragu și Bajkó Attila –, evenimente care vor fi însoţite de sesiuni de autografe.

Editura ALL anunță reduceri de 25-60% față de cele din librării pentru cele peste 300 de titluri pe care le va expune. Printre noile volume cititorii vor putea răsfoi volumul Genialimente, de Max Lugavere și dr. Paul Grewal, în care autorii dezvăluie cum putem asigura funcționarea optimă a acestei mașinării extraordinare care este creierul uman, pentru a ne bucura toată viața de cele mai bune performanțe ale minții, de sănătate și vitalitate.

Standul Polirom așteaptă publicul cu circa 1000 de titluri, dar cea mai bună veste o constituie reducerea generală de 30% din prețul de copertă. Dintre noutățile Polirom prezentate la Bookfest Timișoara, editura remarcă titlurile apărute în colecția Historia, sub semnătura profesorului Armand Goșu, Între Napoleon și Alexandru I. Contextul internațional al anexării Basarabiei și, cartea care poate fi o bună oglindă de decriptare a situației internaționale actuale, Rusia, o ecuație complicată, ediția a II-a adăugită, cu cele mai recente texte despre războiul din Ucraina.  Tot din colecția Historia, editura Polirom recomandă Războiul Lumii. Epoca urii, de Niall Ferguson, apărută acum și în ediție cartonată. Ferguson face o radiografie a cauzelor care au dus la instaurarea terorii în secolul trecut, o veritabilă epocă a urii, în multe privințe fără echivalent în istoria omenirii, ce a schimbat radical fața lumii și a marcat declinul Occidentului.

Din Colecţia Biografii romanţate, editura Polirom aduce la Bookfest Timișoara o noutate absolută: volumul Nichita. Poetul ca şi soldatul, semnat de profesorul Bogdan Creţu, director al Institutului de Filologie al Academiei Române, care va fi lansat duminică 3 aprilie, de la 13.10.

Colecţia Hexagon a aceleiași edituri propune un palpitant roman de călătorii despre Fluviul Amur, Între Rusia și China, de Colin Thubron. La 80 de ani, Colin Thubron – celebru pentru Redescoperind Drumul Mătăsii – călătorește de-a lungul fluviului Amur, de la izvorul său ascuns până la uriașa gură de vărsare, pe o distanță de aproape 5.000 de kilometri. Vorbitor de rusă și mandarină, discută cu toți oamenii pe care îi întâlnește, de la comercianți chinezi la pescari ruși, de la călugări la localnici, și ne zugrăvește un tablou uluitor, împletind magistral observația cu lirismul.

Editura Paralela 45 va veni cu reduceri de până la 50% și anunță că expune în stand circa 200 de titluri. Albinele gri, de Andrei Kurkov, va fi una dintre noile cărți pe care le veți găsi la standul Paralela 45, și care tratează un subiect foarte dureros care se petrece chiar sub ochii noștri. Albinele gri spune povestea unor oameni pașnici, care își vedeau de viață într-un sătuc din estul Ucrainei, până în momentul când peste ei a venit războiul. Scriitorul pune în dezbatere niște teme dureroase și, din păcate, foarte actuale: ce schimbări au loc în mintea omului, în traiul lui de zi cu zi, când viața îi e dată peste cap, nimicită, furată, cotropită, iar comunicarea între oameni devine complicată și, uneori, chiar periculoasă. O carte extraordinară despre războiul din Donbas și supraviețuire.

Grupul Editorial Art îşi așteaptă cititorii cu circa 1200 de titluri, cu reduceri de până la 40% din prețul de raft. Dintre zecile de noi titluri apărute la editura Art amintim cel de-al doilea roman al lui scriitoarei americane Katherine Arden, Fata din turn. Cartea continuă aventurile neînfricatei și nonconformistei Vasea, o tânără născută în înzăpezita Rusie medievală, a cărei existență începe să fie populată de personajele poveștilor spuse la gura sobei. Încercările prin care trece alături de Solovei, calul său devotat, și vegheată din umbră de spiritul care o iubește, sunt într-adevăr demne de un erou de legendă, iar povestea lui Vasea este plină de suspans, creaturi înfricoșătoare, întorsături de situație și dramatism.

Și Curtea Veche Publishing va avea un stand plin, toate cele 400 de titluri fiind la o reducere de 25%. Dintre noutățile pe care editura le recomandă vizitatorilor Salonului timișorean, sunt amintite Când corpul spune nu, cartea-fenomen a terapeutului Gabor Maté, dar și proaspăt publicat volum Cum se fac banii, de Ramit Sethi, un nou guru al finanțelor (după cum a fost numit de revista Fortune), care prezintă o rețetă de șase săptămâni pentru toți cei care vor să-și schimbe în bine obiceiurile financiare. Două titluri dintre cele prezente la standul Curtea Veche Publishing își propun să-i ajute pe cei pentru care perioada pandemiei, dar și izbucnirea conflictului din Ucraina au marcat o creștere a anxietății. Astfel, Susan M. Orsillo și Lizabeth Roemer au scris o carte de Mindfulness pentru anxietate, în care ne prezintă metode prin care să scăpăm de presiunea anxietății, jocuri care să ne elibereze de stres, versuri care să ne împrăștie îndoielile privind propria persoană și exerciții prin care să ne dezvoltăm flexibilitatea, să devenim mai receptivi și mai înțelegători cu noi înșine. Apoi, medicul și cercetătorul Judson Brewer, de la Universitatea Massachussetts, provoacă cititorii cu Îmblânzirea anxietății, un ghid pas cu pas despre cum ne putem elibera mintea de anxietate, gânduri obsesive, dependențe și multe alte tipare negative.

Dintre cele 500 de titluri pe care editura RAO le va expune în standul de la Bookfest Timișoara, cititorii sunt invitați să aleagă – având în minte o reducere de circa 25% – marele succes al celebrului actor Matthew McConaughey, Unda verde, cel mai proaspăt roman al lui Ken Follett, Niciodată, dar și Și vine vremea îndurării, cel mai recent titlu semnat de John Grisham. Tot la standul RAO vor fi şi două cărți semnate de Papa Francisc, Să reîncepem să visăm. Calea către un viitor mai bun și Pământul viitorului, scrisă în colaborare cu Carlo Petrini.

Ofertele editurii Herald, pentru pasionații de spiritualitate, religie, dar și istorie și dezvoltare personală sunt cât se poate de atractive. Cele peste 350 de titluri prezente la standul din Bookfest Timișoara vor avea o reducere generală de 15% din prețul de copertă dar aceasta poate fi chiar mai mare, de până la 30% în cazul pachetelor tematice.

Editura Prestige va avea la standul din Bookfest Timișoara circa 400 de titluri, iar amatorii de lectură le pot găsi cu reduceri de până la 50%. Printre noile cărți apărute la editura Prestige se află și Corpul Uman. Enciclopedia Științei STEM. Ce se întâmplă în interiorul lucrurilor din corpurile noastre și le face sa funcționeze, să ne țină în viață și sănătoși? Enciclopedie destinată copiilor, Corpul uman include un vocabular detaliat care acoperă științele-cheie STEM, diagrame cu secțiuni transversale și casete cu multe informații. De asemenea, conține etichete clare, desene și culori vibrante.

Publicul din Timișoara care va  vizita standul editurii Lebăda Neagră în cele patru zile de Bookfest Timișoara, se va bucura de numeroase promoții și reduceri de preț. Astfel, la trei titluri achiziționate, al patrulea va fi gratuit, iar la cumpărarea a două cărți scrise de același autor, se va acorda o reducere de 20%. Unele cărți pentru copii, cum ar fi volumele Căsuța lui Snowie, de Angelica Lambru, și Întâmplări pentru părinți și copii cuminți, de Mona Coțofan, vor avea chiar o reducere de 40%. În plus, editura Lebăda Neagră își propune mai multe întâlniri la stand cu autorii proprii și cărțile lor. Astfel, Frumoasa americană și titlul Umbra lui Raphael, de Adrian Christescu, prilejuiesc publicului o întâlnire la standul editurii cu autorul, vineri, 1 aprilie, începând cu ora 17. Adriana Moț, care semnează Sub semnul clepsidrei, va fi și ea prezentă la stand sâmbătă, 2 aprilie, începând cu ora 13. Autorul timișorean Alex Szöllö vine și el la standul Lebăda neagră sâmbătă, 2 aprilie, de la ora 15, ca să-și prezinte volumul Quasimodo. Tot un autor timișorean, Adrian Petru Stepan, va fi și el prezent la stand, tot sâmbătă, de la ora 17, ca să vorbească despre Piața Romanilor și De la Șeherezada la Osama bin Laden. Istoria palpitantă a Orientului Mijlociu.

Editura Cetatea de Scaun îi așteaptă pe cititorii timișoreni la stand cu circa 30 de titluri, pentru care anunță o reducere de 30% din prețul de copertă. Între ele, sunt cele două volume sub genericul ’89, Despre căile risipite ale revoluției timișorenilor, semnate de Miodrag Milin, dar și lucrarea monografică a Antoanetei Olteanu, Mitologie română, publicată tot în două volume. Istoria rămâne preocuparea principală a editurii, iar timișorenii pot afla informații inedite din volumul semnat de Bogdan Catana, România, Serbia și diferendul privind împărțirea Banatului (1914-1920).

Programul actualizat al evenimentelor Bookfest Timișoara poate fi consultat pe pagina web a salonului de carte.

La fel ca la toate evenimentele Bookfest, intrarea publicului va fi liberă atât în cadrul Salonului iar în toate cele patru zile Bookfest Timișoara va putea fi vizitat între orele 10 și 20.

Salonul de Carte Bookfest Timișoara, organizat de Asociaţia Editorilor din România sub egida Federației Editorilor din România, este un proiect finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte. Parteneri în organizarea evenimentului sunt Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Biblioteca Județeană Timiș, Universitatea de Vest din Timișoara, iar parteneri media: TVR Timișoara, Radio România Timișoara, West City Radio, Banatul Azi, Timiș Online, Timpolis, Puterea a Cincea,  Știri de Timișoara, Știri pentru copii.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. La Salonul Internațional de Carte Bookfest din 2019 (București, 29 mai – 2 iunie 2019) au fost prezenți peste 150 de expozanți, programul celor cinci zile cuprinzând peste 400 de evenimente, de la lansări şi dezbateri până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive. Invitatul de onoare al acestei ediții a fost Marea Britanie. La edițiile internaționale anterioare țările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franța, țările de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Cehia, Israel, Suedia, Statele Unite ale Americii și Marea Britanie.

Salonul de Carte Bookfest are ediții locale în Timișoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Brașov și o altă ediție internațională la Chișinău.

 

 

Print Friendly, PDF & Email