Horia Colibăşanu, singurul alpinist român care a urcat șase vârfuri de peste 8.000 de metri, fără oxigen suplimentar și fără ajutor din partea șerpașilor, invită timișorenii la proiecția filmului expediției Slatina-Lhotse, expediție care s-a desfășurat în primăvara acestui an.
„Gerul crunt ne-a stors toată energia. Timp de nouă ore am urcat încontinuu. Dar am reușit!”. Acestea au fost primele cuvinte ale lui Horia Colibășanu, imediat după ce a coborât de pe Lhotse.
În seara aceasta, Horia Colibăşanu îi invită pe toţi cei interesaţi să vizioneze povestea video a ascensiunii sale pe Lhotse, anunţând că va răspunde întrebărilor publicului. Proiecția filmului are loc în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara, de la ora 19.30, accesul fiind liber.
Ascensiunea reușită a lui Horia Colibășanu pe Lhotse, al patrulea cel mai înalt vârf din lume, care are o înălţime de 8.516 m, în luna mai a acestui an, a reprezentat cea de-a cincea premieră a sa pentru România. Lhotse (care în tibetană, înseamnă „Vârful sudic”) este situat la granița dintre Nepal și Tibet (China) și este legat de Muntele Everest, prin versantul sudic.
Horia Colibășanu, în vârstă de 36 de ani, are în palmares cinci premiere pentru România. A fost primul roman care a urcat pe Annapurna, pe K2 și pe Dhaulagiri, care se află în Top 5 mondial ca rată de mortalitate. Horia Colibășanu este și singurul alpinist român care a primit distincția “Spirit of Mountaineering” (la “Piolets d'Or”, 2009), din partea British Alpine Club, primul și cel mai prestigios club montan din lume.
Ultimele comentarii