Un documentar despre cel mai mare taifun din lume, cel din Filipine, pe 26 decembrie, la Discovery

Cel mai mare taifun din lumeDiscovery Channel va difuza, pe 26 decembrie, de la ora 22, un documentar despre cel mai mare taifun din lume, cel din Filipine.

 

Prezentând în premieră absolută imagini filmate de echipe de ştiri aflate la faţa locului, dar şi opinii ale unor experţi în domeniu şi mărturii în exclu­sivitate ale unor „vânători de furtuni” care au fost martorii oculari ai pregă­tirii şi dezlănţuirii acestui cataclism, programul „Cel mai mare taifun din lume” va fi difuzat în premieră pe Dis­covery Channel, pe 26 decembrie, de la ora 22, anunţă Mediafax.

Urmărind oră de oră Taifunul Haiyan, acest program relatează po­vestea completă a fenomenului, expli­când ştiinţific forţa sa distrugătoare şi cumulul de evenimente care au dus la producerea sa. Acest documentar in­clude şi interviuri cu experţi în clima­tologie, meteorologie şi oceanologie, dar şi segmente de grafică 3D, imagini preluate prin satelit şi demonstraţii practice, pentru a urmări amănunţit derularea taifunului din Filipine, ape­lând la cele mai recente tehnologii.

În plus, experţii încearcă să prog­nozeze ce s-ar putea întâmpla în con­tinuare, pornind de la impactul ine­vitabil pe care îl au schimbarea climei şi creşterea temperaturii mărilor. Comparând Taifunul Haiyan cu alte furtuni produse în ultima vreme pe glob, profesioniştii investighează dacă astfel de evenimente ar putea pune în pericol viaţa, folosind cele mai recente tehnologii utilizate pentru detectarea furtunilor.

Cel mai mare taifun din lume este un program realizat de către ITN Productions pentru Discovery Net­works International. Elizabeth Mc­Intyre este producătorul executive din partea Discovery, iar Emma Read este producătorul executiv pentru ITN Productions.

Discovery Networks Europa Cen­trală & de Est, Orientul Mijlociu & Africa (CEEMEA) face parte din una din cele mai mari companii de media din lume în domeniul programelor non-ficţiune, Discovery Communications. Discovery Networks CEEMEA le oferă oamenilor posibilitatea de a-şi explora universul şi de a-şi satisface curiozitatea, prin intermediul celor 14 branduri de televiziune, în frunte cu Discovery Channel, TLC, Animal Pla­net, Discovery Science şi Discovery HD Showcase, dar şi prin intermediul produselor şi serviciilor sale co­mer­cia­le şi educaţionale. Programele Disco­very sunt difuzate în 27 limbi, ajungând la peste 244 de milioane de abonaţi din 118 ţări, de pe trei con­tinente.

Print Friendly, PDF & Email