Scriitorul Dan Coman vine, azi, la Timişoara pentru a-şi lansa cea mai recentă carte, “Căsnicie”, povestea unui triunghi amoros în care “cealaltă femeie” este de fapt antidotul pentru o căsnicie sortită eşecului, dar şi pentru a ţese, cu cititorii, dialoguri despre scris, pasiuni, dileme şi societate, la un dialog sub titlul “Ce mai faci, scriitorule?”
„Într-un autobuz plin de muncitori navetişti, un tânăr observă zi de zi o fată blondă şi tăcută care pare să trăiască într-o lume numai a ei. Fata îl priveşte la rândul său şi între ei se naşte o legătură stranie, care se transformă într-o poveste de dragoste, încununată de căsătorie şi de doi copii. De la un moment dat însă ceva se rupe. El nu înţelege tăcerile şi răceala soţiei, ea simte că nu mai este dorită şi simpla lui prezenţă o agasează. Îşi găsesc însă un punct comun, pe Daria, prietena care încearcă să-i înţeleagă şi să-i ajute. Luminoasă şi liberă, Daria devine elementul indispensabil pentru supravieţuirea relaţiei lor. Şi totul merge perfect până când Daria se îmbolnăveşte şi dispare brusc, iar cei doi rămân din nou singuri”, scrie, Dan Coman, în Căsnicie.
Lansarea cărţii şi întâlnirea lui Dan Coman cu cititorii vor avea loc în librăria Cărtureşti Mercy, din Timişoara, azi, de la ora 19. Rolul de moderator îi aparţine lui Bogdan Munteanu, anunţă, într-un comunicat de presă, Diana Petruţ, PR Cărtureşti Timişoara.
Dan Coman a debutat cu volumul de poezie anul cârtiței galbene (Timpul, 2003). Acestuia i-au urmat alte două cărți de poezie, ghinga (Vinea, 2005) și Dicționarul Mara (Cartier, 2009). A fost recompensat, în 2004, cu Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu”, Opera Prima, și cu Premiul de Debut al Uniunii Scriitorilor din România. De asemenea, în 2010 a primit Premiul pentru poezie acordat de Radio România Cultural, iar în 2011, Vilenica Crystal Prize, Slovenia.
În 2010 a debutat în proză, cu volumul Irezistibil (Cartea Românească), după care a publicat Parohia (Cartea Românească, 2012). Anul acesta, în ianuarie, i-a apărut un nou volum de proză, Căsnicie (Polirom, colecția „Ego.Proză”).
Ultimele comentarii