Un consilier local propune întocmirea unui portofoliu de proiecte al oraşului

Adrian Orza consilier PNTCD (1)Proiectele de interes major pentru cetăţeni ar trebui convenite în baza unui acord politic, aşa cum s-a mai procedat, de altfel, în trecut, este de părere consilierul local Adrian Orza. Acesta spune că asumarea politică a proiectelor cauzează deservicii majore cetăţenilor. 

 

Consilierul local independent Adrian Orza, fost membru PNŢCD, spune că, în spiritul unei abordări constructive pentru oraş, ar trebui renunţat la ideea angajării unei competiţii de propuneri de proiecte şi de studii de fezabilitate între reprezentanţii Puterii şi cei ai Opoziţiei. Adăugând că s-a ajuns la situaţia în care este propusă realizarea de studii de fezabilitate pentru proiecte în curs de realizare. Abordare care, potrivit aprecierii lui Adrian Orza, ar trebui înlocuită cu o focalizare a interesului consilierilor locali către proiecte realizabile, care reprezintă necesităţi stringente pentru oraş.

Adrian Orza declară că susţine ideea întocmirii unui portofoliu de proiecte de interes major pentru timişoreni, asupra cărora să se convină, în baza unui acord politic, între reprezentanţii tuturor partidelor. Şi aceasta întrucât, “un oraş este un organism viu, dinamic, şi este o greşeală ca proiectele sale să fie politizate sau asumate de către o forţă politică sau de către o persoană”.

Diminuarea importanţei factorului politic în economia discuţiilor referitoare la portofoliul de proiecte ale oraşului ar putea duce, apreciază Adrian Orza, şi la evitarea unor situaţii de felul celor care au mai existat în trecut, în urma cărora s-a ajuns la tergiversarea deliberată a finalizării unor proiecte exclusiv din raţiuni de ordin politic. „O generaţie întreagă de copii a ratat să se joace în Parcul Copiilor din cauza jocului politic infect”, acuză el, precizând că miza tergiversării a fost reprezentată, în fapt, nu de interesul pentru cetăţean, ci de disputa legată de cine taie panglica.

În raport cu toate aceste situaţii, Adrian Orza este de părere că opinia publică trebuie responsabilizată şi educată să reacţioneze, prin exercitarea de presiune constantă asupra mediului politic, întrucât, a semnalat acesta, în absenţa unei educaţii în acest sens, nevoia de consultare moare.

Print Friendly, PDF & Email