Minciuni poleite

Demagogie, populism, minciună, circ şi scandal, însoţite nu o dată de scene de violenţă – acestea sunt ingredientele menţinerii AUR în atenţia publică. Azi, AUR organizează un nou protest regizat, organizat în jurul unei minciuni: vaccinarea obligatorie.

 

În timpul pandemiei, profitând de măsuri nepopulare impuse de acest context, politicienii de la vârful AUR au organizat proteste, instigând populaţia – pe care o hrănea cu teorii conspiraţioniste – la încălcarea normelor pandemice şi la sfidarea autorităţilor, erijându-se astfel în eliberatori ai norodului de sub “dictatura medicală” şi a ocultei mondiale. Apoi, pozând în “apostoli ai dreptăţii”, au dat buzna în instituţii ale statului, cum făceau în anii ’30 batalioanele de asalt al naziştilor care jucaseră un rol-cheie în ascensiunea lui Hitler. Au bruscat miniştri şi parlamentari din alte partide. Au adus violenţa de limbaj în cotidian. Au provocat forţele de ordine în timpul unor ieşiri în decor populist-violente, pozând apoi în victime; false victime.

Azi, AUR se pregăteşte să-şi scoată activul de partid şi adepţii în stradă, în faţa Ministerului Sănătăţii, încercând să capitalizeze electoral pe baza unei noi minciuni cu care urmăreşte să sperie, să revolte populaţia: vaccinarea obligatorie.

Niciunde, însă, în Hotărârea Guvernului privind aprobarea Strategiei naționale de vaccinare în România pentru perioada 2023 – 2030 şi nici în Anexa la acest document nu se menţionează obligativitatea vaccinării.  Printre rezulatele aşteptate de această Strategie, publicată pe site-ul Ministerului Sănătăţii, este menţionată (pag. 16 din Anexă), printre altele, “creșterea cererii/acceptanței pentru vaccinare a populației”. Or, dacă vaccinarea ar fi obligatorie, cum AUR îşi sperie în mod ticălos electoratul, nu s-ar mai aştepta o creştere a “cererii/acceptanței” pentru vaccinare din partea populației.

Aşadar, AUR, prin vocile sale de la vârf, minte. Din nou. Încercând să urce spre putere încălecând valul unor frici artificial induse şi al unor nemulţumiri colective, accentuând anomia, polarizarea şi radicalizarea din societate. În afară de circ şi violenţă nu oferă nimic.

Print Friendly, PDF & Email