Un medic, consilier judeţean de Timiş, propune adoptarea simbolică a câte unui copil abandonat

Georgeta RusReprezentantele Organizaţiei Femeilor Liberale Timiş şi-au luat angajamentul de a îngriji mai mulţi copii din centrele de plasament, oferindu-le afecţiune şi suport financiar.

 

Disponibilitatea de a dărui şi puterea de a face bine

Membrele Organizaţiei Femeilor LiberaleTimiş au decis să se implice într-un proiect care vizează adoptarea, simbolică, a câte unui grup de copii din instituţiile de ocrotire socială, din căminele de copii, din orfelinate.

Vom «adopta» simbolic câte un grup de copii cu care destinul a fost mai puţin darnic…Grup de copii fie din orfelinate, cămine de copii, copii din judeţ care nu au mamă”, scrie, pe contul de Facebook, medicul Georgeta Rus, consilier judeţean PNL.

Aceasta a adăugat că, astfel, reprezentantele OFL Timiş îşi asumă încercarea dificilă de a suplini, cu afecţiune, dar şi cu resurse financiare, absenţa mamei din viaţa fiecărui astfel de copil în parte: „Le vom cumpăra haine, jucării, rechizite, medicamente, îi vom duce la McDonald's, în tabere, adică acele lucruri pe care o mamă le face pentru copiii ei. Stă în puterea noastră de femei puternice, dar şi sensibile, să facem asta!”.

Potrivit informaţiilor furnizate de Georgeta Rus, ideea, lansată de 8 martie, a fost receptată cu interes de către reprezentantele OFL Timiş, care au decis să se alăture proiectului lansat de consilierul judeţean PNL. „Vă mulţumesc, doamnelor, sunteţi minunate, v-aţi alăturat incredibil de rapid şi elegant în proiectul meu. Mulţumesc domnilor care ne sprijină, mulţumesc lui Dumnezeu că ne dă puterea să facem bine”, mai precizează în scris consilierul judeţean PNL Georgeta Rus, potrivit informaţiilor căreia deja s-au strâns bani şi jucării pentru copiii greu încercaţi de soartă.

În plus, anunţă iniţiatoarea proiectului, toate persoanele care doresc să susţină cu fonduri această iniţiativă se pot prezenta cu donaţii la sediul PNL Timişoara, situat pe strada Mărăşeşti, nr. 9. Persoana care se va ocupa de chestiunile organizatorice şi care va întocmi lista cu donatorii şi cu donaţiile venite din partea fiecărei persoane în parte este Alexandra Tătar. Despre care consilierul Georgeta Rus precizează şi că va întocmi lista care va fi făcută publică la Paşte, atunci când copiii în beneficiul cărora se derulează proiectul vor participa la un eveniment în cadrul căruia le vor fi înmânate cadouri şi le va fi oferit prilejul de a se bucura de timpul petrecut în compania unor persoane dornice să le ofere atenţie şi afecţiune.

Primul acord solicitat de către reprezentantele OFL Timiş în vederea adoptării a fost adresat reprezentanţilor Centrului de Copii „Fraţii lui Onisim”, din Timişoara. „Cer acordul vostru, doamne liberale din Timiş, dar şi celor care conduc Centrul de Copii «Fraţii lui Onisim» – doamnei Ligia Iunia Dugulescu şi domnului Laurenţiu Grigore – ca primul grup de copii «adoptaţi» de OFL Timiş, cărora le vom dărui de Paşte o după-amiază de joacă la McDonald's şi multe cadouri, să fie copiii, prieteni ai mei de la Onisim”, a mai consemnat consilierul judeţean PNL Georgeta Rus.

Print Friendly, PDF & Email