Timișoara găzduiește o conferință internațională pe tema impactului și moștenirii programului Capitalei Europene ale Culturii, având şi secţiuni deschise publicului larg. La eveniment şi-au anunţat participarea peste 60 de cercetători din România, Ungaria, Austria, Belgia, Croația, Franța, Germania, Grecia, Letonia, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, Slovacia și Slovenia.
Conferinţa Impactul și moștenirea programului Capitale Europene ale Culturii va avea loc la Timișoara, în perioada 9- 11 octombrie. Evenimentul este organizat în parteneriat de Rețeaua Universitară a Capitalelor Europene ale Culturii (UNeECC), Alianța Timișoara Universitară și Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte.
Programul dezbaterilor academice, care se vor desfășura cu circuit închis, va fi completat de două evenimente publice, în zilele de 10 și 11 octombrie, la care invitat să participe şi publicul larg din Timișoara, interesat de soluțiile care conduc la un impact pozitiv și la rezultate durabile ale Programului Capitale Europene ale Culturii.
Prima dezbatere, cea din 10 octombrie, va fi pe tema “Provocarea moștenirii: Cum reușesc orașele să obțină efecte pozitive durabile după anul de Capitală Europeană a Culturii?. Evenimentul va avea loc între orele 9.30 – 11.00, în Sala Senatului a Rectoratului Universității Politehnica Timișoara. Arthur Le Gall, director, KEA European Affairs, Silvia Fierăscu, conferențiar și cercetător la Universitatea de Vest din Timișoara, și Carlo Ferretti, director al Departamentului de Cercetare și Inovare în cadrul Consorzio Materahub, vor explora răspunsurile la unele dintre întrebările cheie legate de tema impactului și moștenirii programelor Capitale Europene ale Culturii.
A dopua dezbatere, pe tema “Cercetare cu valoare practică: concluzii și recomandări”, va avea loc vineri, 11 octombrie, între orel 12 şi 14, în Aula Institutului de Cercetări Avansate de Mediu a Universității de Vest din Timișoara. Moderatorii sesiunilor academice vor prezenta observații și concluzii cu relevanță practică și de politici publice din cadrul conferinței și vor discuta cei prezenți, alături de William Chambers, vicepreședinte al UNeECC, și de Raluca Iacob, coordonator monitorizare și evaluare al Programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 în cadrul Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara.
Participarea la evenimentele publice este deschisă tuturor celor interesați, cu intrare liberă, pe bază de înregistrare prealabilă, dat fiind că numărul de locuri disponibile în sălile de conferință este limitat. Toate prezentările și discuțiile vor fi în limba engleză. Publicul se poate înscrie la eveniment, prin completarea formularului de înregistrare până cel târziu luni, 7 octombrie. Mai multe detalii despre evenimentele publice ale conferinței sunt disponibile pe site-ul conferinței.
Ultimele comentarii