Vicepreşedinte PNL, Nicolae Robu: “Varujan Vosganian ar trebui să se suspende din PNL pe durata anchetei”

Nicolae Robu PNLCo-preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, apreciază că politicienii au, asemenea oricărui cetăţean, datoria de a se pune la dispoziţia puterii judiciare. Şi a adăugat că susţine modificarea Constituţiei şi a legilor care le îngăduie oamenilor politici să se prevaleze de imunitatea aferentă poziţiilor politice.

 

“Justiţia trebuie să aibă posibilităţi neîngrădite de acţiune, cu respectarea normelor statului de drept”

Nicolae Robu, co-preşedinte al PNL Timiş şi vicepreşedinte al PNL central, a declarat, vineri, că este de părere că nimeni nu trebuie să beneficieze de tratament preferenţial în faţa legii şi că, atunci când reprezentanţii justiţiei consideră că este necesară anchetarea unei persoane, atunci acestora ar trebui să li se ofere posibilitatea neîngrădită de a o face, cu respectarea tuturor normelor statului de drept. Acesta a adăugat că nimeni nu trebuie să aibă un statut privilegiat în faţa legii, context în care a apreciat că ar trebui modificată cât mai urgent Constituţia şi cadrul legal actual, în scopul eliminării tuturor prevederilor care nu îngăduie dreptul la anchetarea sau reţinerea parlamentarilor fără exprimarea acordului prealabil al forului legislativ din care aceştia fac parte.

Referirile lui Nicolae Robu la acest subiect au venit pe fondul polemicilor iscate de votul din Senat, prin care parlamentarii s-au opus solicitării DIIICOT de ridicare a imunităţii, în vederea începerii urmăririi penale, în cazul fostului ministru al Economiei, senatorul liberal Varujan Vosganian. Cercetat  în dosarul „Gaze ieftine”, sub aspectul infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.

“Senatorul Varujan Vosganian ar trebui să se suspende din partid pe durata investigaţiilor”

Deşi a precizat că nu este la curent cu situaţia petrecută, joi, în Senat, şi cu atitudinea adoptată anterior exercitării votului de către Varujan Vosganian – care a recurs la argumente emoţionale şi şi-a implorat, practic, colegii, să nu permită începerea urmăririi penale în cazul său – Nicolae Robu spune că este de părere că acesta ar trebui să se suspende din partid pe durata investigaţiilor. Şi mai spune că opinia sa referitoare la acest subiect este nepersonalizată şi este aplicabilă oricărei persoane aflată în situaţii similare. Apreciind că situaţiile de acest gen generează deservicii de imagine partidului.

“Sigur că votul creează o imagine negativă partidului. Nu persoana, ci votul”, şi-a nuanţat declaraţia co-preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu. În plus, a mai subliniat acesta, orice cetăţean în cazul căruia se derulează o anchetă beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, fiind, însă, obligaţia respectivei persoane de a se pune la dispoziţia puterii judiciare şi de a da curs solicitărilor acesteia. 

Print Friendly, PDF & Email