Nicolae Robu a demisionat

Primarul liberal al Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat aseară că a demisionat din funcţia de preşedinte al PNL Timiş.

 

În argumentarea deciziei sale de a demisiona de la conducerea Filialei Timiş a PNL, Nicolae Robu aduce atât rezultatele slabe obţinute de PNL la alegerile paralamentare din 11 decembrie, cât şi presiunea care se pregătea a fi făcută asupra lui de unii membri ai PNL Timiş.

Rezultatele obţinute de PNL, în ansamblul său şi, în subsidiar, de Filiala Timiş a PNL – chiar dacă aceasta s-a situat pe locul 5 pe ţară, după numărul de voturi, şi pe locul 11 pe ţară, după procente – m-au determinat să propun, luni, printr-o declaraţie de presă, o serie de măsuri. Una dintre ele era şi demisia tuturor preşedinţilor ale căror filiale au obţinut mai puţin de 30%, deci, inclusiv a subsemnatului. Propunerile mele n-au fost, însă, agreate, niciuna”, transmite, într-un comunicat de presă, Nicolae Robu. Adăugând că a decis să demisioneze din funcţia de preşedinte al PNL Timiş. De altfel, doua zi după scrutin, în 12 decembrie, acesta şi-a anunţat intenţia de a demisiona din Biroul Permanent Naţional al PNL şi a cerut şi demisia liderului PNL, Alina Gorghiu.

 

Citeşte şi: Nicolae Robu îşi anunţă intenţia de a demisiona

 

Nicolae Robu mai spune că ieri a aflat că, la iniţiativa primarului de Sânnicolau Mare, Dănuţ Groza, un grup de 20 – 25 de membri PNL s-ar fi întâlnit la un club din Timişoara, pentru a pregăti o presiune asupra lui, prin care să-l determine să demisioneze. „Am decis să nu anunţ nimic în plen, pentru a vedea cu ce colegi am de-a face în partidul atât de drag mie. Văzându-i, am decis să duc lucrurile şi mai departe”, declară Nicolae Robu.

Acesta anunţă că va rămâne simplu membru PNL, dar îşi va înceta orice activitate în partid, „câtă vreme PNL va avea membri ca acest primar de Sânnicolau Mare”.

Funcţia de preşedinte al PNL Timiş va fi exercitată tot de Nicolae Robu, până când conducerea naţională îi va comunica încetatea mandatului. „Sper ca acest lucru să se întâmple cât mai grabnic. Decizia este irevocabilă”, conchide fostul preşedinte al PNL Timiş.

La sfârşitul lunii septembrie, Dănuţ Groza s-a aflat printre cei 18 primari liberali care au demisionat din Biroul Permanent Judeţean al PNL, în urma unei şedinţe în care s-au discutat listele pentru parlamentare, aceştia fiind nemulţumiţi de numele propuse de conducerea PNL Timiş. „Primele trei locuri au fost stabilite de către preşedintele Robu, iar pentru locurile 4, 5 şi 6 trebuia să se bată doi reprezentanţi ai primarilor, doi de la Organzatia de Femei şi unul de la Tineret, lucru cu care nu am fost de acord mai mulţi primari din BPJ şi am cerut ca măcar locul 3 să fie alocat primarilor, lucru care nu a fost acceptat. În urma discuţiilor, unul dintre colegi a spus că primarii nu sunt importanţi în partid. Atunci am ieşit afară şi 18 primari ne-am dat demisiile din BPJ. Ne-am dat demisia şi să stabilească cine ce vrea, dacă se consideră că primarii nu sunt importanţi în partid”, declara, atunci, Dănuţ Groza, primarul oraşului Sânnicolau Mare.

Print Friendly, PDF & Email