Maria Grapini infirmă demisia din funcţia de vicepreşedinte al PC

Maria GrapiniEuroparlamentarul Maria Grapini neagă informaţiile potrivit cărora ar fi demisionat din funcţia de conducere deţinută la nivel naţional. Aceasta spune şi că PC are o bună colaborare cu PLR, însă adaugă că îşi doreşte ca PC să se prezinte pe cont propriu la alegerile locale din 2016, pentru a verifica, prin vot, care este impactul în rândul electoratului al valorilor promovate de PC.

 

O demisie infirmată

Preşedintele PC Timiş, europarlamentarul Maria Grapini, a contrazis informaţiile legate de demisia sa din funcţia de vicepreşedinte al PC. Aceasta a precizat că informaţiile recent vehiculate în mass-media pe acest subiect au fost eronate. “Nu am demisionat din poziţia de vicepreşedinte al PC”, a declarat, azi, Maria Grapini. Ba, mai mult, spune ea, în acest moment, şi-a sporit atribuţiile în interiorul partidului, întrucât cumulează poziţia, dobândită recent, de vicepreşedinte PC pe partea de vest şi pe cea de vicepreşedinte al Departamentului pentru IMM-uri şi Turism.

Referindu-se la informaţiile potrivit cărora şi-ar fi înaintat demisia din conducerea PC şi că ar fi emis o serie de consideraţii critice la adresa propunerii de continuare a alianţei PC cu PLR – partid al cărui preşedinte este fostul premier Călin Popescu Tăriceanu –  Maria Grapini declară că acestea au fost eronate şi precizează că, în pofida faptului că au fost vehiculate inclusiv pe un post naţional de televiziune, nu ştie de unde au pornit şi ce a stat la originea lor. Întrucât, adaugă ea, chiar dacă informaţiile ar fi fost oferite de cineva din interiorul partidului, după dezbaterile din Biroul Politic al PC din  29 ianuarie, acestea sunt lipsite de temei real, întrucât “nu s-a pus problema aşa”.

Preşedintele PC Timiş a admis, însă, că şi-a exprimat în mod ferm punctul de vedere potrivit căruia PC ar trebui să se prezinte singur în alegerile locale de anul viitor, pentru a proba în felul acesta, prin alegeri, modul în care electoratul rezonează cu ideile şi valorile promovate de PC, inclusiv cele care vizează conservarea valorilor naţionale şi locale şi susţinerea IMM-urilor şi a clasei de mijloc. Maria Grapini a adăugat şi că apreciază că este nevoie de o viziune clară de la centru şi de structurarea unei strategii care să le fie transmisă filialelor: “E nevoie de coerenţă şi de legătură între vârf şi baza partidului. Filialele judeţene au obligaţia să se organizeze foarte bine la nivel de bază, vârful are obligaţia să dea strategia către filiale”.

Maria Grapini apreciază că una dintre problemele cu care se confruntă în prezent România este generată de rămânerea în urmă a politicilor sociale, motiv pentru care populaţia a sărăcit.

“Susţinem Guvernul Ponta, pentru că apreciem că e o pierdere pentru România să se schimbe acum acest guvern”

În ceea ce priveşte poziţia pe care PC o are faţă de frământările din mediul politic, legate de tentativa de configurare a unei noi majorităţi parlamentare, Maria Grapini afirmă că PC susţine Guvernul Ponta, „pentru că apreciem că e o pierdere pentru România să se schimbe acum acest guvern”. Şi, a mai adăugat ea, orice proces de reorganizare care urmează reconfigurării unei majorităţi parlamentare durează cel puţin cinci – şase luni. „Nu există motive pentru schimbarea acum a Guvernului Ponta”, apreciază Maria Grapini. Şi opinează că Guvernele conduse de premierul Victor Ponta au respectat programul de guvernare propus de USL, astfel încât intenţia PNL de a depune o moţiune de cenzură împotriva Executivului ar fi echivalentă cu o moţiune împotriva propriului program.

Referindu-se la perspectivele unei viitoare colaborări cu partidul condus de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, Maria Grapini a apreciat că PC colaborează foarte bine cu PLR şi a admis că s-a discutat recent, la nivelul conducerii PC, despre oportunitatea continuării alianţei cu PLR.

Ea mai spune că preşedintele PC, Daniel Constantin, a fost cel care a adus în discuţie acest subiect şi declară că nu se opune ideii unei alianţe cu PLR, însă doreşte, mai întâi, să se organizeze filialele PC, astfel încât, la alegerile locale din 2016, să se poată verifica impactul la electorat al partidului. Şi aceasta întrucât, “e necesar să existe un partid de centru-dreapta. Iar PC are nişă să ajungă la 10%. (…) Se doreşte ca PC să crească şi să existe de sine stătător”. Europarlamentarul Maria Grapini a subliniat, însă, că nu s-a opus unei continuări a alianţei cu PLR: „Parlamentarii dumnealor (ai PLR – n.r.) au intrat în grupul nostru (grupul PC – n.r.). Noi şi fără ei avem numărul necesar de grup. Acum avem grup comun. Preşedintele Daniel Constantin a pus pe ordinea de zi acest subiect: continuăm alianţa pe viitor? Eu am ridicat problema. Eu nu mă opun alianţei, dar vreau să ne organizăm noi toate filialele, înainte de alianţă, şi să ştim, când mergem la negociere, atât avem noi, atât are PLR-ul”. 

Print Friendly, PDF & Email