Maria Grapini: „Statul să aibă responsabilitate pentru retrocedările spaţiilor cu destinaţie locuinţă”

maria grapini_adevarul_roPartidul Puterii Umaniste solicită Parlamentului şi Guvernului să adopte, în regim de urgenţă, o lege prin care proprietarii spațiilor de locuit să fie protejați, să nu le mai poată fi reziliate contractele.

 

Nou înfiinţatul Partid al Puterii Umaniste, desprins din Partidul Conservator, solicită Parlamentului şi Guvernului să adopte, în regim de urgenţă, o lege prin care proprietarii spațiilor de locuit să fie protejați, să nu mai poată fi reziliate contractele acestora şi prin care „Statul, care a beneficiat de banii încasați prin vânzare şi prin colectarea impozitelor pe proprietate, să despăgubească pe moștenitorii dovediți în instanță, din Fondul Proprietatea”, se arată într-un comunicat al Partidului Puterii Umaniste, remis redacţiei. Motivând că, după 25 de ani, este timpul ca „România să-și centreze politicile publice pe oameni, să înceteze în a legifera abstract și cu efecte dezastruoase asupra vieții normale și demne ale oamenilor”. 

Maria Grapini, co-preşedinte al PPU, consideră că este inadmisibil ca Statul, care a vândut mii de locuinţe, să nu aibă nicio responsabilitate pentru situațiile create de retrocedările spaţiilor cu destinaţie locuinţă și pentru scoaterea în stradă a mii de familii. Aceasta susţine că înţelege că trebuie respectate hotărârile judecătoreşti şi dreptul de proprietate, dar, afirmă ea, „acelaşi drept îl au şi românii care au cumpărat, în ultimii 18 ani, locuințe, le-au achitat și au plătit Statului român impozite pe proprietate”.

Maria Grapini acuză drept inadmisibilă continuarea „tracasării unor familii, multe în vârstă, deşi ele nu au nicio culpă, fiind cumpărători de bună credinţă”.

Print Friendly, PDF & Email