Maria Grapini a renunţat la funcţia de vicepreşedinte al PC

Maria GrapiniPrim-vicepreşedintele PC, Cristian Popescu Piedone, vicepreşedintele Cristiana Anghel şi europarlamentarul Maria Grapini şi-au exprimat opţiunea de a renunţa momentan la funcţiile de conducere, dar fără a pleca din partid.

 

Vicepreşedintele PC, Codrin Scutaru, declară că în şedinţa Biroului Politic al PC, care a avit loc în 29 ianuarie, s-a discutat despre „anumite ieşiri” în presă sau în alte medii care se situează în afara politicii partidului. „Am avut ieri Biroul Politic al partidului şi preşedintele partidului, Daniel Constantin, a bătut cu pumnul în masă pentru a nu mai fi ieşiri individuale în afara liniei partidului şi de aceea a fost exclus un coleg al nostru”, afirmă, citat de Mediafax, Codrin Scutaru, referindu-se la preşedintele PC Diaspora Avram Gal.

El a spus că aceste „ieşiri individuale” au creat percepţia că, în PC, se doreşte schimbarea conducerii partidului, iar acest lucru nu este adevărat deoarece majoritatea filialelor doresc stabilitate, nu schimbare.

Toate nemulţumirile vor fi discutate în interiorul partidului, aşa cum este nomal, nu există o majoritate care să dorească congres sau schimbarea conducerii, ci dimpotrivă majoritatea filialelor doresc stabilitate şi susţin actuala conducere”, a precizat Codrin Scutaru. El mai spus că va fi un dialog cu fiecare dintre cei care şi-au exprimat opţiunea de a renunţa la funcţiile de conducere, arătând că nemulţumirile vor fi rezolvate în interiorul partidului.

Europarlamentarul Maria Grapini, care a avut trei mandate de vicepreşedinte de partid, nu îşi motivează decizia de a pleca de la vârful PC, spunând doar, într-o postare pe Facebook, că în politică a intrat din revoltă, dar şi dintr-un simţ civic: „Dacă ani de zile am criticat politicienii, din calitatea de cetăţean, întreprinzator sau de lider al mai multor ONG-uri, mi s-a părut etic să intru în teren, să văd dacă eu pot să fac mai bine lucrurile pe care le criticam. Sunt în politică din 2006 şi am încercat să fac altfel politică, chiar dacă de multe ori mă simţeam ca şi cum aş fi mers pe contrasens! Am spus acest lucru si cand am fost ministru, o spun şi in interiorul partidului”.

Aceasta mai apreciază că nu există soluţie miraculoasă pentru schimbarea în bine a unei societăţi, dar îi invită pe cei care „pot, ştiu, sunt morali, dar stau departe de politică”, să intre în politică. Altfel, stând pe margine, mai spune Maria Grapini, aceştia fac jocul celor „care stau de 25 de ani în politică şi se joacă cu resursele ţării,cu oamenii şi vieţile lor”.

Maria Grapini declară că, deşi a ieşit din linia întâi a partidului, nu se va opri. „Am un mandat de cinci ani în Parlamentul European şi voi încerca să fac cât mai multe pentru România. Dar nu voi abandona nici politica internă, indiferent de funcţia din partid. Mă voi lupta ca Partidul Conservator să crească pe principiile scrise în cartea valorilor.Voi combate orice abatere de la statut sau orice abatere de la etică. Îmi cunosc colegii din partid şi ştiu că o majoritate doresc aceleaşi lucruri”, mai spune Maria Grapini. Declarându-se convinsă că România are nevoie mai mult ca oricând de un partid cu doctrina Partidului Conservator, „un partid naţionalist, dar nu extremist, un partid care pune în centru familia, credinţa, clasa de mijloc, capitalul autohton, o scară  corectă a valorilor, traditţile naţionale”.

La rândul său, senatorul Cristiana Anghel a declarat că demisionează din funcţia de vicepreşedinte pe care o deţine în PC, dar că rămâne în partid, arătând că doreşte o libertate de exprimare care să nu implice poziţia partidului.: „Am declarat că demisionez din funcţia de vicepreşedinte al PC deoarece mă simţeam încorsetată de aceasta funcţie. Cristiana Anghel trebuie să aibă liberate de exprimare. Când eram vicepreşedinte, eram obligată să mă exprim în numele partidului. Mi-am asumat iniţierea unor legi controverste şi nu am vrut să implic partidul”.

Print Friendly, PDF & Email