Moş Crăciun a venit, la Regionala CF Timişoara cu daruri pentru copii şi veşti bune pentru părinţi

Mos Craciun - Regionala CFR Timisoara (38)Emoţii şi zâmbete fericite pe chipurile a mai bine de 100 de copii ai angajaţilor Regionalei CF Timişoara, vineri dimineaţa. Atunci când, alături de părinţii lor, aceştia au fost invitaţi de către reprezentanţii conducerii Regionalei CF Timişoara să participe la un concert de colinde şi la momentul împărţirii darurilor de către Moş Crăciun.

 

La întâlnire cu Moş Crăciun

Platoul din faţa Regionalei CFR Timişoara a fost extrem de animat, vineri dimineaţa, atunci când peste 100 de copii, însoţiţi de părinţii lor, s-au adunat în jurul unui imens brad împodobit, pentru a se întâlni cu Moş Crăciun.

Sărbătoarea, dedicată angajaţilor Regionalei CF Timişoara şi copiilor acestora, a debutat cu un moment festiv care a evocat, în sunet de colinde, atmosfera tradiţională specifică Sărbătorii Crăciunului. După ce au ascultat cuminţi colindele şi urările rostite de către membri ai Ansamblului Folcloric Bănăţeana al Clubului CFR, copiii l-au întâmpinat, entuziaşti, pe Moş Crăciun, venit în persoană să împartă, cu generozitate, din sacul plin cu daruri.

Am venit să îl văd pe Moş Crăciun. Am fost foarte cuminte”, ni s-a confesat, emoţionată, dar şi puţin speriată, zâmbind timid din braţele tatălui său, Maria, o fetiţă în vârstă de patru ani. Nu a dorit să îşi facă poze cu Moş Crăciun, despre care ne-a mărturisit că “nu l-am mai văzut niciodată până acum”. O parte dintre băieţeii prezenţi la sărbătoare, mai curajoşi, au îndrăznit, însă, să înainteze direct înspre jilţul Moşului şi au cerut să îşi facă poze cu acesta.

Veşti bune pentru părinţi şi daruri pentru copii

Director Alexandru Simu bustReferindu-se la evenimentul organizat, directorul Sucursalei Regionale CFR Timişoara, Alexandru Simu, a precizat că, prin colinde, prin evocarea unor obiceiuri folclorice şi prin reunirea tuturor în jurul bradului împodobit, reprezentanţii Regionalei CF Timişoara au ţinut să reamintească, la fel ca în fiecare an, faptul tradiţiile populare româneşti trebuie păstrate şi conservate, „pentru că toate, laolaltă, compun atmosfera sărbătorilor”. „Am vrut să le facem această bucurie angajaţilor noştri, din centralul Regionalei CF Timişoara. Au venit, însă, să facă poze în jurul bradului împodobit şi numeroşi călători. Şi au venit astăzi alături de noi, să ne onoreze cu participarea lor, colegi cu care colaborăm zi de zi, de la compartimentele Călători, Marfă, Poliţia Transporturi Feroviare”, a precizat Alexandru Simu.

Acesta spune că şi părinţii copiilor care au venit vineri să se bucure de venirea lui Moş Crăciun au fost, la rândul lor, cuminţi anul acesta. Motiv pentru care, “atât sindicatele, cât şi administraţia şi-au făcut datoria faţă de salariaţi şi faţă de copii”.

În plus, declară Alexandru Simu, potrivit informaţiilor pe care le are de la reprezentanţii conducerii naţionale a CNCFR, anul viitor nu sunt preconizate disponibilizări. Deşi numărul angajaţilor Regionalei CF Timişoara va fi, probabil, ceva mai mic, acest lucru se va întâmpla pe motiv de ieşire la pensie a unor angajaţi. „Din câte am aflat de la conducerea naţională a companiei, nu sunt prevăzute disponibilizări pentru 2015. Sperăm să nu fie. Noi şi acum ne desfăşurăm activitatea în condiţii destul de dificile, avem efective diminuate, multe posturi vacante. Se fac numeroase ore suplimentare. Cu toate acestea, noi depunem eforturi pentru a oferi condiţii bune de transport, căi ferate sigure şi pentru a nu înregistra incidente”, a mai declarat directorul Regionalei CFR Timişoara, Alexandru Simu.

Print Friendly, PDF & Email