Primarul Timişoara: „Am demarat licitaţia pentru construirea unui nou corp de clădire pentru Spitalul de Copii”

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPrimarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a anunţat demararea licitaţiei pentru construirea unui nou corp de clădire pentru Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”, după ce în 2013 unitatea spitalicească a pierdut imobilul în care funcţiona Secţia de Pneumologie în favoarea unei familii de romi.

La câteva zile după ce TIMPOLIS atrăgea atenţia că demersurile de demarare în acest an a mult-aşteptatului corp nou al Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu”, din Timişoara, sunt tot la faza de promisiuni, se produce o schimbare.

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că Municipalitatea a demarat licitaţia pentru construirea unui nou corp de clădire pentru Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”, înscriindu-se 11 firme pentru executarea lucrărilor. „S-a produs o poticnire până acum, însă licitaţia e demarată în prezent, avem 11 firme care concurează pentru executarea acestui proiect. Valoarea o vom face cunoscută după finalizarea licitaţiei”, spune, citat de Mediafax, Nicolae Robu.

Macheta Spital Copii TimisoaraClădirea, anunţă acesta, va avea 8.055 de metri pătraţi şi un număr de 150 de paturi. „Clădirea va fi construită între străzile Panait Istrati şi Liviu Gabor (în apropierea clădirilor în care acum funcţionează acest spital – n.r.) şi va avea demisol, parter şi şase etaje. Se vor avea în vedere îngrijirea pacienţilor copii: sugari, preşcolari, şcolari, până la 14 ani. Vor fi o secţie de pediatrie, serviciu de urgenţă, spaţiu de deparazitare, cameră pentru personalul medical, tratament de urgenţe minore, salon de resuscitare, cameră de gardă, salon de gipsare”, mai spune edilul Timişoarei. Acesta a dezvăluit şi culorile în care se va zugrăvi pe exterior spitalul. „Este şi violet şi culoarea speranţei, verde. E un spital de copii. Copiii nu trebuie să se sperie când ajung într-o astfel de zonă”, explică Nicolae Robu. Potrivit primarului, lucrările pentru ridicarea şi amenajarea acestui nou corp de clădire sunt programate să înceapă la jumătatea anului.

Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” funcţionează acum într-un ansamblu de şapte clădiri situate în apropierea centrului Timişoarei. Cea de-a opta clădire în care funcţiona Secţia de Pneumologie şi Laboratorul a intrat oficial în proprietatea familei de romi Cârpaci, la 1 noiembrie 2013. Clădirea respectivă a fost retrocedată foştilor proprietari în anul 1995. Prin vânzări succesive, imobilul a ajuns în proprietatea familiei de romi Cârpaci, care a cerut evacuarea. În 1 noiembrie 2013 a expirat ultimul termen de evacuare, astfel că Vladimir Cârpaci s-a prezentat pentru a-şi prelua proprietatea.

Familia Cârpaci este una dintre cele mai bogate familii de romi din oraş, având 144 de proprietăţi, majoritatea în zona centrală.

 

Print Friendly, PDF & Email