Victor Ponta, la Timişoara: „Dăm din nou bani pentru Spitalul de Copii din Timişoara, finanţarea din 2013 fiind pierdută”

Victor PontaPremierul Victor Ponta a declarat, joi, la Timişoara, că Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”, din municipiu, va primi finanţare pentru construcţia unui nou corp de clădire, acuzând că anul trecut au fost pierduţi banii alocaţi deoarece Primăria nu a finalizat la timp proiectul tehnic şi studiul de fezabilitate.

 

Victor Ponta a afirmat într-o declaraţie de presă susţinută la sediul Consiliului Judeţean Timiş, că Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”, din Timişoara, este „esenţial” pentru oraş, spunând, citat de Mediafax, că „Timişoara a primit bani pentru Spitalul de Copii şi, din păcate, nu i-a folosit pentru că Primăria nu a făcut procedurile la timp. Acum, dacă în sfârşit le-a finalizat şi le-a făcut corect, evident că va primi în continuare bani, e un proiect esenţial pentru Timişoara. Ştiţi că am fost cu primarul aici, i-am dat bani şi după aceea mi-au dat banii înapoi pentru că nu au putut să-i folosească”.

În 2013, Guvernul a alocat cinci milioane de lei pentru realizarea unui proiect tehnic şi a studiului de fezabilitate în vederea construirii unui nou corp de clădire la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”, din Timişoara. Cele două documente nu au fost finalizate la timp, iar banii de la Guvern nu au fost cheltuiţi, astfel că la sfârşitul anului trecut banii au fost înapoiaţi bugetului de stat. Între timp, de la începutul acestui an, Primăria Timişoara a realizat cele două documente şi licitaţia, aceasta din urmă fiind câştigată de firma Prompt SA, iar lucrările efective la noua construcţie vor începe în luna iunie şi vor costa 39,9 milioane de lei plus TVA.

Nicolae-RobuPotrivit primarului Timişoarei, Nicolae Robu, noua clădire va avea 8.055 de metri pătraţi şi 150 de paturi. Imobilul va avea parter şi şase etaje şi va adăposti secţiile radiologie, terapie intensivă, urgenţele, ortopedia, chirurgia şi secţia de prematuri. La etajele superioare urmează să fie amenajate camere pentru mame şi săli de cursuri. În februarie, edilul Timişoarei a anunţat că a demarat licitaţia pentru construirea unui nou corp de clădire.

Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” funcţionează acum într-un ansamblu de şapte clădiri situate în apropierea centrului municipiului Timişoara.

Cea de-a opta clădire în care funcţiona Secţia de pneumologie şi laboratorul spitalului a fost evacuată după ce, la sfârşitul anului trecut, a intrat oficial în proprietatea familei de romi Cârpaci.

Premierul s-a aflat, joi, 22 mai, la Timişoara, unde a vizitat fabricile AEM şi Alcatel şi a participat la semnarea unui proiect european privind implementarea principiilor economiei verzi. De asemenea, Victor Ponta a semnat în Cartea de Condoleanţe deschisă la Consulatul Republicii Serbia la Timişoara, în memoria victimelor inundaţiilor din această ţară.

Print Friendly, PDF & Email