Grup de migranţi, prins la intrarea în România

Politia de FrontieraUn grup de refugiaţi din Siria şi Irak, din care făcea parte şi un copil, a fost depistat în timp ce intenţiona să intre fraudulos în România.

 

Poliţiştii de frontieră din de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Moraviţa au depistat, ieri seară, patru persoane (doi cetăţeni sirieni şi doi irakieni) care încercau să intre ilegal, pe jos, din Serbia în România, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei, anunţă Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt doi cetăţeni sirieni, un minor în vârstă de patru ani şi mama acestuia de 28 de ani, şi doi irakieni, un bărbat de 34 ani şi o femeie în vârstă de 33 ani. Aceştia au declarat că au plecat din Serbia pe jos, intenţionând să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Poliţia de Frontieră face cercetări care vizează infracţiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat. În paralel, a anunţa autorităţle sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Print Friendly, PDF & Email