27 de migranţi, dintre care 17 minori, opriţi la frontiera de sud-vest

27 cetăţeni sirieni şi irakieni au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră în timp ce intenţionau să intre ilegal în România, pe frontiera de sud-vest.

 

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au depistat, în apropierea localităţilor de frontieră Vărădia și Vrani, din județul Caraș-Severin, două grupuri de 13, respectiv 14 cetățeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Preluate şi transportate la sediul instituţiei, pentru cercetări, s-a stabilit că este vorba desore cetăţeni din Irak și Siria, dintre care cinci bărbați, cinci femei și 17 minori, adulţii având vârste cuprinse între 28 şi 53 de ani, iar minorii între 1 şi 16 ani. Persoanele în cauză au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia cu intenția de a ajunge în țări din vestul Europei.

Polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, au anunţat autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Print Friendly, PDF & Email