Dominic Fritz: „Carantinarea Timişoarei, o soluţie fezabilă doar dacă ar intra în carantină tot judeţul”

Foto: IGPR

Timişoara a ajuns la o rată de infectare de 7,25 la mia de locuitori, iar spitalele covid nu mai au locuri, ceea ce l-a determinat pe primarul Dominic Fritz să anunţe că nu este exclusă carantinarea oraşului, care însă nu ar fi eficientă decât în contextul carantinării întregului judeţ. Idee pe care preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Nica, nu o ia în considerare.

 

Există posibilitatea carantinării Timişoarei. Tocmai pentru că nu mai sunt paturi în spitale şi sunt câteva comune periurbane care sunt, şi ele, propuse pentru carantinare”, a anunţat azi, într-o conferinţă de presă, primarul Dominic Fritz. Totuşi, afirmă că o carantinare a Timişoarei nu ar fi o soluţie fezabilă, decât dacă ar intra în carantină tot judeţul.

Dominic Fritz spune însă că e posibilă încă evitarea intrării în carantină, prin respectarea regulilor impuse de pandemie la restaurante, terase, săli de fitness: „Fac un apel la timişoreni să înţeleagă această situaţie. (…) Dacă acum nu avem grijă şi ajungem într-un val în care tot ne va forţa să închidem economia, tot acolo ajungem. Pentru cei care au restaurante, săli de fitness, vă rog să respectaţi limitele impuse în pandemie.”

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, spune însă că nu ia în considerare carantinarea întregului județ. „De câteva zile circulă multe păreri cu privire la carantinarea Timișoarei, păreri mai mult sau mai puțin întemeiate. Ce pot să vă spun sigur este că nu iau în considerare carantinarea întregului județ, iar în ceea ce privește Timișoara, dincolo de îndemnurile de respectare a regulilor, cred că ar fi un moment bun să discutăm despre eficiența carantinei și mai ales despre o revizuire a modului în care corelăm restricțiile cu rata de infectare”, anunţă, pe pagina sa de Facebook, Alin Nica.

Acesta mai spune că este de acord și încurajează corecta informare a cetățenilor, iar prin propriul exemplu a întărit necesitatea respectării legii și a regulilor, însă crede că instituțiile și liderii acestora ar trebui să fie atenți la limita fină dintre conștientizarea populației și panicarea acesteia.

Facem eforturi susținute pentru gestionarea pandemiei și cooperăm interinstituțional, dar să nu scăpăm din vedere că sprijinul populației este vital în astfel de situații. Avem datoria să ne întoarcem către comunitate și împreună cu aceasta să luăm decizii care ajută, nu doar generează frustrare suplimentară”, mai transmite Alin Nica.

 

 

Print Friendly, PDF & Email